Horea Uioreanu: Autostrada Transilvania a fost abandonata de Guvernul Boc


Deputatul PNL Cluj, Horea Uioreanu, atrage atentia ca Guvernul Boc a abandonat Autostrada Transilvania, deoarece suma de 35 de milioane de euro alocata in acest an este destinata numai platii datoriilor.

Parlamentarul liberal sustine ca datoria statului catre compania Bechtel, care a construit autostrada Transilvania, este de 150 de milioane de euro si ca toti banii alocati pe anul 2011 or merge catre firma americana.

"Am cerut ministrului Transporturilor, Anca Boagiu, intr-o interpelare, sa spuna ce datorii are statul fata de Bechtel si cati bani sunt alocati in acest an Autostrazii Transilvania pentru continuarea lucrarilor. Mi s-a transmis ca sunt alocati 35 de milioane de euro, si ca statul are datorii de 150 de milioane de euro. Guvernul Boc a abandonat Autostrada Transilvania, practic nu se va face nimic, nu se vor continua lucrarile in acest bani, ci banii vor fi alocati pentru compensarea datoriei. Vreau sa arat ce premier mincinos avem, Autostrada Transilvania nu este deloc o prioritate pentru Guvernul Boc, in ciuda promisiunilor acestuia", a declarat Uioreanu.

Deputatul sustine ca lucrarile nu vor continua in 2011 desi premierul Emil Boc a afirmat in repetate randuri ca va fi "atacat" tronsonul Gilau – Nadasel, in judetul Cluj, si vor fi continuate lucrarile la Suplacu de Barcau, in judetul Bihor.

 

Vezi si...

Boc: Se va lucra in 2011 la Autostrada Transilvania in judetele Cluj si Bihor - VIDEO

Comentarii Facebook