Horea Uioreanu, atac la adresa președintelui: ”România nu e izolată, domnule Băsescu!”



Președintele Consiliului Județean Cluj, Horea Uioreanu, contestă declarațiile făcute recent de președintele Traian Băsescu, care afirmă că ”Rămânia se află cu un picior în groapă”.

Președintele Traian Băsescu și-a reluat obiceiul de a ieși la ceas de seară și a se adresa națiunii. De această dată, hăhăiturile clasice au fost înlocuite de accese de tuse, probabil reminiscențe ale timpului petrecut în aerul rece al munților.

Nu contest dreptul președintelui României de a se adresa poporului, fie că își alege ca tribună intrarea în supermarket, ieșirea de la restaurant sau șaua snowboard-ului. În oricare din aceste locuri își poate permite să spună aproape orice, dar când se adresează de la tribuna instalată la Palatul Cotroceni, ar trebui să dea dovadă de înțelepciune. Ieșirea de aseară poate fi încadrată la capitolul iresponsabilitate, declarațiile, aprecierile și insultele proferate de domnul președinte fiind imposibil de trecut cu vederea”, se arată în comunicatul semnat de liderul PNL Cluj, Hora Uioreanu.

Liberalul susține că șeful statului este iresponsabil atunci când declară că ”suntem cu un picior cu groapă”, deoacere acesta afirmații pot fi interpretate de posibilii investitori străini, dăunând astfel pe plan economico-financiar.

Traian Băsescu este iresponsabil când declară că suntem cu un picior cu groapă, deoarece se presupune că, în calitatea pe care o are, deține adevărul absolut. Prin urmare, ceea ce susține șeful statului poate fi interpretat de oamenii de afaceri, de agențiile de rating și, în final, pot face un imens rău României în plan economico-financiar. La fel de iresponsabil s-a dovedit domnul președinte și când a afirmat că nimeni nu-i poate lua dreptul de a numi premierul, recunoscând, astfel, că aplicarea Constituției este opțională pentru domnia sa.

Cel puțin lipsit de tact a fost Traian Băsescu și când a afirmat că „Nu cred că proiectul vostru de Constituție va trece de Curtea Constituțională”. Ca un cetățean naiv, cu respect pentru lege și instituțiile statului, care crede și în independența justiției, inclusiv a CCR, vreau să cred că trăim într-un stat de drept, unde președintele statului este arbitru, nu factor dictator în ce privește deciziile unui organism important în funcționarea democrației. Nu vreau să cred că deciziile CCR sunt dictate și acum de președintele României, nu accept ideea de dictatură. Iar dacă, prin reducere la absurd, judecătorii CCR mai acceptă asemenea ordine, înseamnă că Traian Băsescu a avut dreptate când a spus că statul de drept este în pericol, doar că a indicat greșit cauza…”, a mai spus Uioreanu.

În ceea ce privește declarația președintelui, în care acesta susține că România este izolată, Uioreanu spune că ”domnia sa este singur în palatul de cleștar pe care și l-a croit și construit singur”.

Cât despre izolarea României, îl rog pe domul președinte să nu confunde starea domniei sale cu cea a țării. Românii, cetățenii simpli ai acestei țări, sunt primiți în țările Uniunii Europene, și nu numai. Doar domnia sa este singur în palatul de cleștar pe care și l-a croit și construit singur, departe de popor, departe de cancelariile străine!

În rest, domnul președinte a mai făcut aseară singurul lucru care îi iese perfect: a aruncat cu noroi în adversarii politici, votați de 70% dintre români, și i-a jignit așa cum îi stă în fire. Adică nimic nou sub soarele Cotrocenilor”, a încheiat președintele PNL Cluj.

Comentarii Facebook