Haosul urbanistic din Floreşti continuă şi sub mandatul lui Horia Şulea. Vezi cum se votează ”pe sub mână” proiecte de blocuri

 

Despre vechiul primar al comunei Floreşti, democrat liberalul Ioachim Vancea, s-au spus şi s-au scris multe, începând de la fapte de corupţie şi până la faptul că a autorizat fel de fel de construcţii şi că a girat haosul urbanistic din localitate.

 

După proverbul ”la vremuri noi, tot noi”, la un an de la alegerile generale, construcţiile de blocuri cu autorizaţii suspecte continuă în Floreşti, la fel de bine ca pe timpul vechiului primar Ioachim Vancea.  

 

Un locuitor al străzii Cetăţii, din Floreşti, susţine că în zonă se va construi un bloc, între case, şi că documentaţia aferentă acestui proiect a fost respinsă de trei ori şi, în mod ciudat, aprobată a patra oară, de Consiliul Local Floreşti. Proiectul a fost iniţiat de ”autoritatea executivă” a Primăriei Floreşti, ceea ce, potrivit Legii 215/2001 a administraţiei publice locale, înseamnă chiar primarul localităţii.

 

Un anume Radu Cioban vrea să construiască pe strada Cetăţii, la numărul 44, un bloc de locuinţe. Pentru asta avea nevoie de aprobarea ”documentaţiei PUZ-PUD”. Aşa se facă că, în data de 22 martie 2013, Consiliul Local Floreşti a luat în discuţie aprobarea documentaţiei pentru construirea unui imobil compus din parter, trei etaje şi etaj retras, adică parter şi patru etaje. Proiectul a fost respins cu unanimitate de voturi, adică 17 voturi împotrivă.

 

Radu Cioban nu s-a panicat şi la următoarea şedinţă a Consiliului Local Floreşti, ceea din data de 4 aprilie 2013, proiectul a fost pus din nou pe ordinea de zi, la propunerea ”autorităţii executive”. Numai că de data asta, blocul lui Radu Cioban nu mai avea decât două etaje. Nici cu asta, consilierii locali nu au fost de acord, cu 13 voturi împotriva votând pentru respingerea proiectului. 

 

Înarmat cu răbdare, Radu Cioban revine cu proiectul la şedinţa Consiliului Local Floreşti, din data de 16 mai 2013. De data aceasta, ”autoritatea executivă” a propus construirea unui bloc cu un singur etaj şi mansardă. Nici cu acest proiect, consilierii locali nu au fost de acord şi au votat cu 13 voturi din 17, împotrivă.

 

După 20 de zile, adică în data de 6 iunie 2013, proiectul blocului lui Radu Cioban a fost repus pe masa consilierilor locali din Floreşti. Şi de data asta, proiectul a fost modificat, în sensul că blocul are din nou două etaje şi un al treilea etaj retras. Surpriza mare apare în momentul votului, când 11 din cei 17 consilieri prezenţi, votează pentru aprobarea documentaţiei. 

 

Locuitorii de pe strada Cetăţii din Floreşti dau vina pe reţelele de corupţie din Primăria Floreşti care au fost reactivate. ”Doar aşa se poate explica acest vot de aprobare pentru construcţia unui bloc într-o zonă preponderent cu case de locuit. Ne-am adresat prefectului de Cluj, domnul Gheorghe Vuşcan, singurul care ne mai putea ajuta prin atacarea în contencios administrativ a acestei hotărâri a Consililui Local Floreşti, dar degeaba. Domnul prefect ne-a pasat la Primăria Floreşti şi la Direcţia Regională în Construcţii Nord Vest”, spune un proprietar din zonă.

 

În adresa semnată de prefectul Vuşcan, locuitorii străzii Ceteţăii sunt informaţi că Prefectura Cluj a cerut un punct de vedere de la Primăria Floreşti. ”Nemulţumirile petenţilor vin din faptul că în zona în care domiciliază s-au construit, conform PUZ, locuinţe individuale P+E+M, iar construirea imobilului respectiv ar aglomera şi mai mult zona care este deja foarte aglomerată, fiind edificate aici o serie de obiective. Având în vedere cele expuse vă rugăm să analizaţi şi să verificaţi problemele cu care se confruntă semnatarii petiţiei, urmând să transmiteţi instituţie noastre, punctul dvs de vedere pe această speţă", se arată ân adresa trimisă de prefect la Primăria Floreşti şi la Direcţia Regională în Construcţii Nord Vest.  

 

Primarul Horia Şulea nu a putut fi contactat. Acesta a declarat la momentul alegerilor locale că a votat pentru binele comunei. ”Eu am votat cu speranţa de mai bine pentru toţi locuitorii din Floreşti, pentru o altă viziune în ceea ce înseamnă dezvoltarea comunei şi pentru un Floreşti care să fie centrul metropolei Cluj”, a spus Şulea.

Comentarii Facebook