Guvernul Ponta a alocat peste 37 milioane de lei pentru drumurile județene din Cluj: Trebuie să cheltuim banii anul acesta!



Președintele PSD Cluj, Remus Lăpușan, a anunțat că în perioada în care Guvernul Ponta se afla la putere au fost alocați peste 37 milioane lei pentru reabilitarea drumurilor județene din Cluj în anul 2016.

Astfel, banii trebuie folosiți pentru finalizarea lucrărilor de infrastructură pentru următoarele drumuri județene:

 

DJ 107 N - Băișoara - Valea Ierii – 5.753.871 lei

DJ 109 B – Fundătura Cornești – 7.746.240 lei

DJ 108 C – Mănăstireni – Călata 12.095.772 lei

DJ 107 N – Gara Râșca – Someșu Rece 6.696.958 lei

DJ 103 J Sâncraiu – Aluniș  - 5.106.914 lei

 

La nivel național este alocată suma de 3 miliarde de euro pentru reabilitarea și finalizarea drumurilor județene, iar pentru putea să-și deconteze banii în acest an, consiliile județene trebuie să finalizeze drumurile până la finele anului 2016, în caz contrar, va trebui să aștepte până la alocarea bugetară de anul viitor.

Potrivit lui Lăpușan, la nivelul județului Cluj au fost făcute deja licitațiile cu firmele de construcție, fiind semnate totodată și contractele cu Miniserul Dezvoltării, iar tot ce mai rămâne este ca Executivul Consiliului Județean să finalizeze procedurile pentru începerea executprii lucrărilor.

La Cluj s-au semnat deja contractele, au fost făcute licitațiile, iar acum tot ce a mai rămas este ca Executivul din cadrul Consiliului Județean Cluj să facă toate demersurile pentru începerea lucrărilor pe aceste tronsoane de drumuri județene și să reușim să cheltuim toți banii în acest an, astfel încât să fim printre cei care decontăm lucrările anul acesta. Dacă ei se mișcă bine, documentația este bine realizată și relația cu Ministerul este una foarte bună, cu siguranță până la sfârșitul anului aceste drumuri vor fi finalizate. Deci dacă nu se finalizează lucrările și nu ne putem deconta banii, vina este exclusiv a celor din Executivul Consiliului Județean”, a declarat președintele PSD Cluj, Remus Lăpușan.

Comentarii Facebook