Guvernul Grindeanu DEMIS! Moțiunea PSD contra guvernului său a trecut

 

Moțiunea de cenzură a PSD a trecut, iar Guvernul Grindeanu este demis. 

 

Coaliția PSD - ALDE a reușit să adune 241 voturi pentru moțiunea de cenzură, în timp ce 10 parlamentari au votat împotrivă. Se pare că cei care au votat împotrivă vor fi excluși din PSD și ALDE.

 

Mircea Drăghici, parlamentar PSD a anunţat, după terminarea votului, că 241 de voturi au fost pentru moţiunea de cenzură.

 

Sorin Grindeanu a spus, după vot, că: ”Important este ca romanii sa simta cat mai putin efectele acestei crize politice. PSD nu inseamna Liviu Dragnea, nici Sorin Grindeanu. Acest partid trebuie sa ramana unit. Voi ramane in PSD; care nu trebuia sa treaca printr-o asemenea incercare, sa-si dea jos propriul guvern pt ca asa vrea un singur om.

 

Sper din tot sufletul ca în 6 luni de zile sa nu ajungem intr-o situatie similara. Romania nu ar merita asa ceva. Le mutlumesc tuturor ministrilor si le spun ca trebuie sa vina la serviciu si sa-si faca datoria. Pana va fi numit un nou guvern trebuie sa ne facem treaba”.

 

El a spus că nu a fost bine că votul din Parlament a fost controlat. ”Eu am facut un apel in parlament, daca tot e asa de mare incredere, de ce trebuie sa fie votul controlat. Au fost vreo 4 randuri de controale pana ajungi la urna de vot. E o tehnica si asta s-a vazut.

 

La vila Lac 1 m-am intalnit cu Victor Ponta si cu parlamentari din Timis, Caras, au fost mai multi. Eu l-am informat pe presedinte despre situatia si votul din parlament, cum era normal. Informarea a plecat de la mine catre presedinte prin SMS si apoi a urmat o discutie telefonica.

 

Am preferat sa aleg aceasta cale pentru ca o consider calea corecta fata de Romania. Calea usoara pentru mine ar fi fost sa gasesc aceasta solutie de compromis sa ma inteleg cu cei care mi-au propus. N-as fi fost corect fata de mine

 

Raman in aceasta functie. Important e sa guvernam pana se va instala noul guvern. Imi doresc ca viitorul premier sa fie membru PSD”, a mai spus Grindeanu.

Comentarii Facebook