Grindeanu a recunoscut, la Bruxelles, că adoptarea OUG 13 NU a fost o decizie corectă



Premierul Sorin Grindeanu a declarat, la finalul întâlnirilor sale de la Bruxelles, că adoptarea OUG 13 privind modificarea Codurilor penale nu a fost o decizie corectă.


"Eu am urmărit protestele şi când au fost zeci de mii de oameni şi acum când nivelul s-a mai redus. Respect opinia protestarilor, aprecieaz că protestele au fost in ordine, apreciez foarte mult creativitatea concetatenilor, sa stiti ca mesajele transmise le-am inteles. Decizia Guvernului de a abroga OUG la cateva zile e data de urmatorul lucru. Chiar daca la un anumit moment iei o decizie care poate fi discutabila, cand in societate apar proteste, manifestatii, inseamna ca decizia ta nu a fost cea corecta si acea decizie trebuie sa o retragi si acest lucru l-am facut", a spus Grindeanu, potrivit evz.ro.

Întrebat dacă i s-a cerut vreo garanţie referitoare la sistemul judiciar, premierul Grindeanu a replicat: "Adică, dacă am vreun To Do List? Nu!".

Acesta a adăugat că i-a asigurat pe oficialii europeni că toate modificările legislaţiei penale se vor face, de acum încolo, doar în Parlament.

Premierul Romîniei s-a întâlnit, vineri, cu oficiali de la Bruxelles, printre care și cu preşedintele Consiliului European, Donald Tusk.

Comentarii Facebook