Funcționarii din Primăria Cluj și Consiliul Județean Cluj fac joi GREVĂ GENERALĂ pentru salarii

 

Funcţionarii din administraţia publică locală, care sunt afiliaţi la Federaţia Naţională a Sindicatelor din Administraţie (FNSA), fac joi grevă generală. 

 

Secretarul general al FNSA, Bogdan Şchiop, a declarat la Cluj-Napoca că salarizarea este principala solicitare a funcționarilor. 

 

FNSA organizează, joi, 30 aprilie, la nivel naţional, o grevă generală de o zi în administraţia locală, în primării şi consilii judeţene, ca urmare a nepăsării şi dezinteresului manifestate de către Guvern faţă de problemele generate de salarizarea deficitară a angajaţilor care îşi desfăşoară activitatea în instituţiile din administraţia publică locală, cea mai slab plătită categorie de salariaţi din sistemul bugetar. Au fost colectate aproape 18.000 de semnături din partea membrilor de sindicat care susţin declanşarea grevei. Activitatea în instituţiile publice va fi întreruptă aproape în totalitate, urmând să asigurăm în ziua grevei generale doar serviciile de decese şi de plată a amenzilor care trebuie achitate în 24 de ore”, a spus Şchiop.

 

Federația cere bonuri de masă, norma de hrană și majorarea salariilor.

 

FNSA cere scuze tuturor cetăţenilor pe care-i deservesc salariaţii din administraţia publică locală prentru acţiunea extremă la care a fost obligată să recurgă din cauza nepăsării Guvernului României faţă de situaţia salariaţilor care îşi desfăşoară activitatea în primării şi consilii judeţene”, a spus și președintele Federației, Valer Suciu.

Comentarii Facebook