Fostul negociator şef al României cu UE, Vasile Puşcaş, despre RoExit: Politicienii să se trezească

 

Fostul negociator şef al României cu UE, Vasile Puşcaş, a declarat că politicienii români ar trebui să se trezească și să nu vorbească despre RoExit.

 

A fost în discuţie subiectul România în UE, or aderarea la UE a fost un deziderat al cetăţenilor României şi nu doar un scop utilitarist şi mercantil al liderilor politici din România. Ar fi cazul ca acum, în UE, liderii politici români să se străduiască să găsească soluţii pentru binele tuturor românilor, nu doar al clienţilor lor politici. Şi aş vrea să amintesc politicienilor români, acum, în anul Centenarului Marii Uniri, să revadă istoria dezastrului românesc de la sfârşitul anilor 30, când politicienii români au turnat gaz peste focul care se aprindea în Europa, distrugând edificiul României Mari, realizat cu două decenii înainte, şi trimiţându-i pe români în braţele totalitarismelor timp de peste o jumătate de secol. Eu i-aş îndemna pe politicienii români să se trezească până nu e prea trâziu”, a spus Vasile Puşcaş, conform Agerpres.

 

Declaraţiile au fost făcute în contextul în care luni s-a desfăşurat o şedinţă extraordinară a Comisiei LIBE a Parlamentului European, în cadrul căreia a avut loc un schimb de opinii cu prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, referitor la situaţia din România.

 

Aseară am asistat la un spectacol dat de grupuri de presiune din România în PE, care nu se pot înţelege în ţară şi cer dreptate, fiecare pentru sine, fireşte, de la politicienii din Bruxelles sau Strasbourg, care politicieni europeni nu înţeleg exact ce înseamnă ciorovăiala românilor pe meleaguri bruxelleze şi şi-au zis că dacă tot e circ, să-l extindă şi-n favoarea lor prin electoralizarea europeană a sărmanei Românii”, a completat fostul negociator şef al României cu UE.

 

Disputele politice interne se rezolvă în interior, nu te duci ca să cauţi dreptate pentru disputele tale interne în instanţe politice externe. Asta este o chestiune istorică românească, e caracteristică românilor. Starea politică internă actuală este dominată de noncooperare şi conflictualitate între partide şi liderii lor, care, culmea, pretind că servesc binele public şi interesul cetăţenilor români, şi această stare a fost dusă acum în exterior de aceleaşi partide politice româneşti, care au transferat toată viaţa politică internă în politicianismul cel mai deşănţat”, a subliniat Vasile Puşcaş.

Comentarii Facebook