Floreștenii au adunat semnături pentru a închide ferma de pui

 

Ferma de pui, care funcționează în Florești dinainte de construirea blocurilor, este subiect de tensiuni. 

 

Ma numesc Laurentiu Csibi și sunt unul din cetatenii care locuiesc si platesc impozite in loc Floresti.Acum 3 ani v-am votat in speranta ca intr-adevar ceva se va schimba insa ne-am inselat.Una din principalele promisiuni era relocarea fermei.

 

Azi,22.09.2014 cand va scriu acest mail,este dupa cel putin 2 luni de cand una din firmele ce cresc pui in una din halele de langa blocurile unde locuim nu ne lasa sa ne aerisim casele.

 

Oare nu vede nimeni asta?...oare in Floresti primeaza mediul de afaceri sau conteaza calitatea vietii umane? Nu imi vine sa cred ca nu intereseaza pe nimeni ca in Floresti sunt peste 35 - 40 de mii de oameni din care 90 % sunt afectati de mirosul insuportbil de la acea hala improvizata de peste drum de "Atelierul de pizza " !!

 

Am dat mail la Garda de Mediu in numele ansamblului Luxor 2 cu semnaturi stranse in numar de cateva sute.Aveti cuvantul nostru, ca daca nu se iau masuri,aducem presa saptamanal pana cand se face ceva in sensul asta ! 

 

Nu ne opreste nimic sa informam inclusiv conducerea tarii despre ceea ce intampla in Floresti !...ma gandesc ca ei nu stiu ce-i aici si sa nu uitam ca e totusi an electoral”, a scris bărbatul pe domnuleprimar.ro.

 

Fiind o firmă privată este foarte dificil ca Primăria să ia măsuri și să evacueze ferma, a declarat în repetate rânduri primarul Horia Șulea.

 

Acesta a spus că ferma ar putea pleca numai dacă se achită unele despăgubiri pentru teren și relocare, dar că suma ar fi prea mare pentru a fi suportată de la bugetul local.

 

Ferma de pui funcționează în Florești încă dinainte de construirea blocurilor. Cei care au cumpărat apartamente și acum sunt afectați de miros au fost duși cu zăhărelul de constructori, care au dat asigurări că ferma se va muta și pot cumpăra liniștiți apartamente la un preț mult mai mic față de cel din Cluj-Napoca.

 

Ferma a accesat și unele fonduri europene, astfel că pînă la terminarea finanțării oricum nu se poate muta din Florești.

Comentarii Facebook