Firma Eco Garden Cluj adoptă un spațiu verde în BATJOCURĂ. Ce au făcut în Mănăștur? - VIDEO

 

Firma Eco Garden Cluj s-a implicat în proiectul municipalității ”Adoptă un spațiu verde” și ar trebui să se ocupe de sensul giratoriu de la intersecția Frunzișului și strada Câmpului.

 

Cei de la Eco Garden au dus acolo un camion și au descărcat pământ peste sensul giratoriu, care fusese deja amenajat. 

 

A fost distrus gazonul și plantele ornamentale de acolo. ”În mod normal acel spațiu nu avea nevoie de a fi reamenajat, ci întreținut, eventual. Sunt alte zone în Mănăștur care trebuie adoptate”, ne-a spus un clujean, care locuiește în zonă.

 

Firma Eco Garden s-a ocupat și de gazonul de la Cluj Arena, care a avut multe probleme. 

 

Gazeta Sporturilor a dezvăluit în 2011 care au fost problemele cu gazonul românesc la costuri de Germania. 

 

Factura la gazon a respectat reţeta casei, pentru care a apărut o firmă din neant, Eco Garden SRL, specializată în peisagistică, nicidecum în suprafeţe de joc. Nu a contat lipsa de experienţă, ci doar binecuvîntarea antreprenorului general, ACI, şi a lui Bica. În plus, a apărut şi o recomandare de la Primăria Cluj, de unde a încasat prin aceeaşi ACI o felie din tortul de 4 milioane de euro pentru reabilitarea parcului central din oraş. 

 

550.000 de euro a fost decontul pentru lucrările la gazon, o spune chiar managerul firmei, Mircea Crăciun: ”Gazonul a fost contractat prin Eurogreen Germania, cu centre de producţie în Germania, Austria, Slovenia. Nu ne-am uitat pe fiecare aviz să vedem de unde a venit gazonul, însă doar el a costat 100.000 de euro!”. 

 

Gazonul a fost, însă, produs şi transportat din Satu Mare, de la firma Green Farm, existînd poze de prezentare pe site-ul companiei, fapt remarcat de jurnaliştii de la oradecluj.ro. "Nu ştim de ce se spune că gazonul nu e din România, dar nici nu e treaba noastră. Noi am fost contactaţi şi am livrat totul la timp", susţin patronii firmei Green Farm. Un transport ieftin şi o factură de doar 35.000 de euro, rămasă şi ea restantă la plată. Diferenţa de preţ, un mizilic de 65.000 de euro! 

 

Tehnologia de drenaj şi pregătirea terenului scot la suprafaţă alte neconcordanţe. Constructorii cu experienţă avansează un cost de piaţă de 350.000 de euro, cu tot cu profitul aferent. Ce spune Crăciun? "Costurile totale, cu toată instalaţia de drenaj, s-au ridicat la aproximativ 550.000 de euro, o sumă decentă". Decent pentru că a rezultat doar un surplus de 100.000 de euro, dacă scădem preţul declarat al gazonului de 100.000 de euro. 

 

500 de mii de euro a costat refacerea terenului din Mediaş, din care 125.000 de euro a fost costul gazonului transportat din Austria, scrie gsp.ro.

Comentarii Facebook