Extremistul Csibi Barna: ”Moldova nu e România!”

 

Extremistul Csibi Barna a fost prezent la mitingul autonomist de la Sfântu Gheorghe cu o pancartă pe care scria: ”La revedere, România”.

 

Vreau să atrag atenţia locuitorilor că anul trecut, cu ocazia zilei de 1 Decembrie, am fost umiliţi de membrii organizaţiei Noua Dreaptă, cu sprijinul Poliţiei, Jandarmeriei şi a autorităţilor române. Au strigat  ”România Mare-vechile hotare”, ”Basarabie e România” şi ”Ţinutul Secuiesc- pământ românesc”. Au mai strigat şi ”Afară cu ungurii din ţară”, iar autorităţile române au subliniat că fiecare are dreptul la libera exprimare. Eu comercializez tricouri imprimate cu mesajul: ”Ţinutul Secuiesc nu este România”, pe o hartă a României din 1914, când Transilvania nu aparţinea de România, iar pentru asta autorităţile române mă anchetează şi vor să mă închidă pentru rasism şi fascism. Cum se poate aşa ceva? Vreau să atrag atenţia opiniei publice din Miercurea-Ciuc că ceva nu este în ordine”, a strigat Csibi la portavoce în limba maghiară.

 

Csibi a ieşit în stradă, miercuri, și a expus două panouri. Pe unul a scris: ”Moldova nu e România”, iar al doilea în engleză: ”Opriţi expansionismul românesc” lângă o hartă a României Mari, scrie jurnalul.ro.

Comentarii Facebook