Extremistii maghiari ataca Clujul! Un important lider Jobbik a facut parte din grupul care a incercat sa monteze placuta "Koloszvar"


Miklos Arpad, seful grupului de consilieri ai Partidului Jobbik din Consiliul Judetan Borsod-Abaúj-Zemplén, cu resedinta in Miskolc, Ungaria, a condus operatiunea de montare a placutei pe care care scria "Koloszvar".

Politistii au retinut luni dimineata, in jurul orei 3.30, la intrare in Cluj-Napoca dinspre Turda, in timp ce montau placuta. 

Intre cei patru cetateni maghiari se numara si Miklos Arpad (foto stanga), de 56 ani, considerat unul dintre liderii extremisti din Ungaria. Politia a fost sesizata de un trecator, care a sunat la 112,si care i-a vazut pe cei patru in timp ce incercau sa monteze placuta.

"In urma sesizarii primite, politistii s-au deplasat cu operativitate la fata locului si au depistat pe M. Arpad de 56 ani, B Lajos de 43 ani, M. Arpad-Ferencz de 27 ani si T. Levente, de 53 ani, toti cu domiciliul in Ungaria, imediat ce acestia au montat placuta in limba maghiara. De asemenea, in autoturismul cu care s-au deplasat cei 4 suspecti se aflau B. Ildiko de 43 ani, cu domiciliul in Ungaria, si un minor de 10 ani", au afirmat reprezentantii IPJ Cluj.

In masina cu care s-au deplasat cei patru a mai fost gasita o placuta pe care scria numele orasului Turda in limba maghiara, "Torda", pe care se presupune ca urmau sa o monteze.

 

Vezi si...

Patru cetateni maghiari au fost retinuti dupa ce au vrut sa amplaseze o placuta pe care scria "Kolozsvar" la intrarea in Cluj! Galerie FOTO

Comentarii Facebook