Exproprieri în zona Aeroportului Cluj. CJ Cluj vrea să extindă pista până la 3.500 de metri

 

Preşedintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tişe, a aprobat vineri, 12 august, demararea achiziției publice de servicii cadastrale pentru lucrarea de utilitate publică ”Amenajarea râului Someșul Mic în municipiul Cluj-Napoca, județul Cluj”.

 

Pentru ca proiectul de extindere de la 2.100 la 3.500 de metri a noii piste de decolare-aterizare a Aeroportului Internaţional „Avram Iancu” să poată continua, Consiliul Judeţean Cluj trebuie să exproprieze în perioada următoare, 140 de parcele din zona Aeroportului clujean – Someșul Mic situate pe raza localităţilor Cluj-Napoca şi Apahida. În acest sens, firma care va obține contractul va trebui să întocmească documentațiile cadastrele ale respectivelor imobile cuprinse în prima jumătate a Tronsonului II, precum şi în Tronsoanele I și V integral. În ceea ce privește celelalte tronsoane, respectiv cea de-a doua jumătate a Tronsonului II, precum şi Tronsoanele III și IV integral, sarcina întocmirii documentațiilor cadastrale revine Administrației Bazinale de Apă Someș-Tisa, instituție care a început, la rândul ei, demersurile în acest sens. 

 

Raţiunea acestor demersuri e legată de dorinţa de a continua într-un ritm cât mai  accelerat investiţiile care vizează dezvoltarea Aeroportului, inclusiv prelungirea pistei până la 3.500 de metri. Acesta este, de altfel, şi motivul pentru care am cerut expres ca lucrările cadastrale să se finalizeze în 90 de zile, astfel încât să putem continua ulterior procedurile de expropriere a terenurilor din zona Aeroportului, proceduri suspendate momentan din cauza unor neconcordanţe legate de proprietatea asupra unor parcele”, a declarat președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe. 

 

Valoarea estimată a serviciilor cadastrale pentru lucrarea de utilitate publică ”Amenajarea râului Someșul Mic în municipiul Cluj-Napoca, județul Cluj” este de 150.000 lei la care se adaugă TVA, suma fiind determinată în urma analizării prețurilor practicate pe piaţă pentru lucrări asemănătoare.   

Comentarii Facebook