Evaziunea fiscală să nu mai fie pedepsită. Autorul poate achita prejudiciul, plus 20%

 

Un proiect extrem de controversat depus de deputatul PSD Cătălin Rădulescu și votat în Comisia juridică din Camera Deputaţilor este cel ce vizează evaziunea fiscală. 

 

Cătălin Rădulescu, alături de alţi 12 parlamentari PSD, au depus anul trecut un proiect de lege prin care vor ca evazioniştii fiscali să scape de orice urmărire penală dacă îşi plătesc preudiciul produs.

 

Deputatul ”mitralieră” invocă în expunerea de motive aglomeraţia din penitenciarele din România, precum şi faptul că în cazurile de evaziune, ”cel mai important este recuperarea prejudiciului”, scrie realitatea.net.

 

Ministrul de Finanţe, Eugen Teodorovici, spune că o astfel de iniţiativă pe subiectul evaziunii fiscale este o ”practică europeană”.

 

Este o măsură, ştiu iniţiativa lui Rădulescu, avem aprobat un memorandum pentru a discuta în cadru larg pe partea de evaziune fiscală. Trebuie să prezentăm un proiect pe evaziunea fiscală, statul să urmărească prejudiciul. E o practică europeană”, a declarat Teodorovici.

 

PNL nu s-a opus deloc acestui proiect. În Comisia juridică din Camera Deputaţilor, liberalii s-au abținut de la vot, numai USR -iștii sau opus, iar proiectul va intra în dezbatere și votare în Camera Deputaților, for decizional.

 

Comentarii Facebook