Europarlamentarul Daniel Buda a vizitat tabăra de refugiați de la Calais: E o ”junglă” - FOTO

 

Europarlamentarul Daniel Buda a vizitat tabăra de refugiați de la Calais și a tras concluzia că locul arată ca o ”junglă”.

 

Tabăra de la Calais a fost înființată în 2015 și ajuns acum să numere aproape 7.000 de locuitori, un record. Acolo sunt refugiați din Orientul Mijlociu, Afganistan şi Africa. În luna august numărul refugiaților a ajuns la 6.901, față de 4.486 în luna iunie. 

 

Europarlamentarul Daniel Buda a vizitat tabăra de refugiați și a descris ce a văzut acolo. 

 

Calais-tabăra de refugiați sau ”jungla”, un loc din nordul Franței despre care se poate spune că ți-ai fi dorit să nu fi existat niciodată...

 

În cursul zilei de astăzi, am avut oportunitatea de a fi în mijlocul refugiaților în tabăra Calais din nordul Franței. Un loc despre care știai că există, dar niciodată poate că nu ți-ai putut imagina dimensiunea dramei trăite de cei care sunt aici. Deși a trăi este mult spus! Un loc pe care ți l-ai fi dorit să nu îl cunoști niciodată sau, mai simplu, să nu fi fost nevoie să existe. Și totuși... există! Este greu să descrii în cuvinte drama celor care se află aici. Neputința generată de imposibilitatea de a face ceva imediat mai ales pentru cei peste 700 de copii minori aflați în tabără și care și-au pierdut părinții pe mare, ne face să ne dăm seama că drama acestora este poate mai mare decât a părinților înecați an apele învolburete ale mării sau agățându-se de tirurile care trec în UK.

 

Când vezi atâta suferință, nu poți să nu te întrebi unde au fost mințile luminate al acestei lumi?! Cum este posibil ca nimeni dintre factorii de răspundere să nu fi coborât la timp în mijlocul acestor oameni să le afle durerile și suferințele?! Cum nu s-au găsit resurse financiare și umane pentru ca medicii, inginerii sau oamenii simpli pe care i-am întâlnit aici și veniți din Eritreea, Afganistan, Sudan sau Siria să poata rămâne acasă în țările lor și să nu îndure umilințele, bolile, epidemiile și condițiile inumane din tabăra de refugiați?! Cum s-a ajuns la o astfel de situație?! O astfel de tabără este o dovadă elocventă a unui eșec incontestabil și incomensurabil a politicilor de orice fel, fie sociale, fie economice, militare, de la estul la vestul sau de la nordul ori sudul Mapamondului! Un eșec și o rusine al așa-numitei "societăți moderne" dar care pare a fi incapabilă să gestioneze astfel de situații. Răspunsul la suferința acestora nu poate fi decât unul singur și anume crearea condițiilor ca acești oameni să se poată întoarce în siguranță în țările lor iar acolo să își găsească liniștea și pacea pentru a-și crește copiii și nepoții.

 

Dar pentru asta, zăngănitul armelor sau a obuzelor trebuie să înceteze. Orice relocare definitivă în interiorul UE este un corset pe care cu siguranță nu îl vor suporta multă vreme. Cu siguranță, viitoarele dezbateri din PE nu vor mai fi la fel”, a scris Daniel Buda, pe Facebook.

Comentarii Facebook