Eniko Vincze, iesita din lupta pentru functia de rector al UBB, nu are inca un favorit


Eniko Vincze, candidata la functia de rector al UBB Cluj, le-a multumit celor care au votat-o, dar a precizat ca inca nu are niciun favorit dintre profesorii Ciumas si Pop.

"Cele 76 de voturi din totalul de 1217 voturi exprimate in favoarea mea (si doresc sa multumesc mult pentru fermitatea celor care au optat pentru programul meu) arata ca ideile programului, abordarea social-critica a universitatii, interogatiile propuse, precum si modul de relationare in care toate acestea s-au produs si impartasit sunt prezente in institutia noastra, asteptau sa fie articulate, si de acum inainte prezenta lor va conta mai puternic. Sunt convinsa ca – in contextul in care "evaluarile" de multiple feluri m-au catalogat drept "fara sanse" si "predilectiile" au favorizat votul strategic – in spatele acestui procent stau mai multe persoane. Dincolo de ele, sigur sunt foarte multi membrii ai comunitatii academice care nu au avut drept de vot, sau nu au avut drept de vot direct, studenti, doctoranzi, sau cercetatori, dintre care multi au fost alaturi de mine in campania electorala si sigur si-ar fi exprimat sustinerea prin voturi daca aveau posibilitatea. Le multumesc si lor pentru tot ceea ce au facut pentru mine.

Cele aproape 25% de voturi din totalul de 1217 voturi exprimate dovedeste ca un sfert din comunitatea noastra academica opteaza pentru schimbarea care necesita implicare, munca si responsabilizare, si se imagineaza ca membru al unei multiversitati locale de calitate care se integreaza in Universitatea globala. Consecintele acestor optiuni conteaza dincolo de numarul de voturi", a precizat Vincze.

 

Alegerile UBB merg in turul 2 cu Ciumas si Pop

 

Profesorul a mai spus ca programul cu care s-a inscris in lupta va fi continuat "si in turul doi. Si va conta si dupa 8 martie. Le doresc doamnei profesor Cristina Ciumas si domnului profesor Ion Aurel Pop ca in turul doi sa faca ceea ce nu au facut pana acum: sa ne convinga despre motivatiile lor personale de a candida, sa ne arate clar cum vor gestiona problemele puse in discutie de catre profesorul Daniel David si mine, si sa nu se teama sa expuna de ce nu sunt de acord unul cu altul. Iar colegilor senatori le doresc sa aleaga in functiile de presedinte si vice-presedinti ai Senatului persoane care vor intari fata-n fata cu rectorul victorios tendintele dorite ale schimbarii si vor fi actori dedicati ai guvernantei democratice si managementului participativ".

 

Daniel David, invins la alegerile pentru UBB: Inca nu sustin pe niciun candidat ramas EXCLUSIV

Comentarii Facebook