Emil Boc: Un metrou pe ruta Aeroport-Cluj-Floreşti, va rezolva problema traficului aglomerat

 

Primarul Emil Boc susține că numai printr-un metrou va fi rezolvată problema traficului pîntre Florești și Cluj-Napoca. 

 

Realizăm un studiu de prefezabilitate pentru a introduce metroul la Cluj în următorii 20 de ani. Clujul este construit pe axa E-V, noi avem o rută la Cluj, Florești-Cluj, care este mai aglomerată decât intrarea în București din Otopeni. 

 

72.000 de mașini intră și ies zilnic pe această rută din Cluj Napoca. Din această perspectivă suntem obligați să venim cu soluții care să țină cont de prezent dar mai ales de viitor. Peste 20 de ani Clujul va avea între 800.000, 1 milion de oameni. 

 

De la intrarea în Cluj, de la Florești și până la aeroport sunt 16 km. Dacă acolo am reuși să avem un metrou, ce ușor s-ar putea circula în municipiul Cluj Napoca și ce bine ai putea să susții politicile de mobilitate urbană alternativă”, a spus primarul Emil Boc, conform Radio Cluj.

Proiecte fantasmagorice s-au mai anunțat la Cluj-Napoca, unul chiar anii trecuți, tunel pe sub Cluj-Napoca, abandonat de primarul Emil Boc, tren suspendat, propus de senatorul Marius Nicoară, iar acum 20 de ani un tunel pe sub Feleac, propus de primarul de atunci, Gheorghe Funar. 

Comentarii Facebook