rosal_feb.jpg

Politic/Administrativ

Emil Boc: Un metrou pe ruta Aeroport-Cluj-Floreşti, va rezolva problema traficului aglomerat

   

Primarul Emil Boc susține că numai printr-un metrou va fi rezolvată problema traficului pîntre Florești și Cluj-Napoca. 

 

Realizăm un studiu de prefezabilitate pentru a introduce metroul la Cluj în următorii 20 de ani. Clujul este construit pe axa E-V, noi avem o rută la Cluj, Florești-Cluj, care este mai aglomerată decât intrarea în București din Otopeni

 

72.000 de mașini intră și ies zilnic pe această rută din Cluj Napoca. Din această perspectivă suntem obligați să venim cu soluții care să țină cont de prezent dar mai ales de viitor. Peste 20 de ani Clujul va avea între 800.000, 1 milion de oameni. 

 

De la intrarea în Cluj, de la Florești și până la aeroport sunt 16 km. Dacă acolo am reuși să avem un metrou, ce ușor s-ar putea circula în municipiul Cluj Napoca și ce bine ai putea să susții politicile de mobilitate urbană alternativă”, a spus primarul Emil Boc, conform Radio Cluj.

Proiecte fantasmagorice s-au mai anunțat la Cluj-Napoca, unul chiar anii trecuți, tunel pe sub Cluj-Napoca, abandonat de primarul Emil Boc, tren suspendat, propus de senatorul Marius Nicoară, iar acum 20 de ani un tunel pe sub Feleac, propus de primarul de atunci, Gheorghe Funar. 
31-7-2018, 15:00
589 vizualizări
40 comentarii
Calin3-8-2018, 4:07
trebuie sa avem curaj si sa gandim in viitor! Londra are metroul de peste 150 de ani... candva si ei au fost pesimisti. azi avem alte tehnologii, banii pot fi atrasi chiar si de la ue daca proiectul e bine facut si daca toate companiile de utilitati vor pune umarul la descarcarea de sarcini a terenurilor necesare.util este putin zis, e nevoie de metrou ca de aer, cu siguranta vom avea un aer cu mai putine noxe in oras. Sper ca oamenii sa inteleaga importanta acestui proiect si sa sustina proiectul, sa vina cu idei sa faca propuneri deschise imediat ce primaria va deschide public culegerea de idei sugestii analize in ccea ce priveste locatiile ,directiile, lungimea trenurilor marimea peroanelor , locatia lor, etc... Mult succes domnului Boc in acest proiect!
Ion A.29-8-2018, 11:59
Londra era de 5 ori cat Clujul acum 150 de ani
Vio1-8-2018, 16:08
Metroul,
este un vis creat de Boc pentru votantii lui fara discernamant pentru ca ei sa puna botul si Boc sa fie vazut ca "Boc lucreaza si e bun".
Vor primi firmele de casa niste bani pentru SF uri si nu vor face nimic mai mult.

Promisiuni:
tunel, sosea suspendata, parcari, Somes navigabil, piste de biciclete, poduri, tren urban (pe asta chiar l-ar putea face in jumatate de an!!!), TOATE AU FOST RESPECTATE, NU?
sergiu1-8-2018, 10:16
Dl Boc cu toata stima pentru caracterul domiei sale n-are nicio treaba cu transporturile si se pare ca nici consilierii lui.

daca sa uita la doua lucruri, traficul de azi si cel estimat pe urmatorii 20 de ani pe de o parte si la capacitatea minima a unui metrou pentru a fi eficient pe de alta parte va vedea ca nu se justifica nicidecum un metro la Cluj!

Clujenii sunt oameni pragmatici, ardeleni, si ma astept sa nu se arunce intr-un proiect hazardat care sa-i ingroape bugetul definitiv
Ina1-8-2018, 19:25
Păi tocmai caracterul dânsului e problema.
Aiurea !2-8-2018, 22:44
Tocmai ca sunt ardeleni sunt si fara minte. De la mare la mic. Si aia care se lauda prosteste si aia care asculta cu incredere.
Emilut Rachiteanu1-8-2018, 9:53
Pe linga metrou si monorail anunt dragii clujeni ca voi continua si programul"Garduri intre Blocuri",un proiect al administratiei locale clujene,foarte necesar si cerut de alegatori.
Votantu1-8-2018, 10:11
Da, am cerut sa schimbe gardurile alea cu modele mai noi, mai moderne si mai scumpe, ca daca tot se schimba bordurile si gresia din zona centrala anual si bianual, de ce nu si gardurile, atat de necesare unui oras comoara.
Mihai1-8-2018, 8:40
Categoric. Si neaparat cu o statie pe Marte..
poov1-8-2018, 8:34
Eu propun altceva!

Un aeroport la Floresti, unul in Centru ca sa faca legatura intre cele doua locuri si aeroportul care este acum. In felul asta chiar ca nu mai avem probleme!

Ce ziceti domnul Boc?

Cand il aud pe asta cu metroul lui. Mai saracule, sub Cluj-Napoca e plin de vestigii romane etc, mai ales sub Centru, ce faci, le ocolesti? Nu vezi ca esti prost? Stai jos!
razvan1-8-2018, 8:46
Desi un metrou ar fi bun, la Cluj nu e fezabil economic (nici la Bukles nu o duce prea bine, daca nu ar fi subventiile). Dar Metroul cred ca ar fi normal sa fie facut sub balast. Cred ca vestigiile romane is deasupra...acum pentru statii e altceva.
z1-8-2018, 8:15
Corect! Sa faca de la inceput din Gilau pana in Jucu (parc industrial). Va spun eu ca multi isi vor lasa masinile acasa.
HA HA HA !31-7-2018, 23:48
Se apropie alegerile. Piticul aerian reincazeste ciorba veche pentru fraierii care-l voteaza.
metroul lui Boc1-8-2018, 7:30
Ciorba asta cu Nutella place, mananca totul din strachina, linge si sterge cu hartie de ziar, Curierul primariei si inghite si ghemul de minciuni tiparite. Din pacate asta e situatia, e calcul la rece facut de o gandire fara pic de omenie, nu mai conteaza omul doar afacerile, banii, spagile si interesul. Si va reusi in continuare sa faca asta.
Lime Cob31-7-2018, 22:37
Eu propun o solutie sigura ,placuta si utila:
Telegondole ca la Mamaia,care sa circule zilnic deasupra Clujului panaaa hat in Gilau !Frumusetea peisajului,plutind incarcate de navetisti si de migranti din alte judete care "manca"samantza scuipand cojile in aer de la inaltimea gondolei va fi ceva de neegalat!
Deci Gondola,dragi concitadini e solutia sigura si agreabila de a scapa de traficul ultraintens!
Radusan31-7-2018, 22:40
Excelenta idee si plina de umor!Chiar asa ar trebui
BOB/UTC al UBB1-8-2018, 8:04
Si cand se va "implementa" aceasta mareata realizare, din 2020, bine-nteles daca va fi ales? Oare n-ar fi utila si o plasa , ca la circ, ca unii vor sa coboare intre statii, altii mai arunca si cu borcane si mai scapa telefoane de la atata selphi? Tot in capul cetatenilor care circula pe strada.
Calin31-7-2018, 21:12
Boc daca are mai mult de trei graunte in cap ar trebui sa ia in cosiderare impreuna cu edilii din zona un proiect pt. o sosea pe piloni deasupra la clea ferata incepand de la Apahida si pana la Nadaselu.
Metroul e o poveste pt copii cu bau bau .
Corect1-8-2018, 16:14
Si nici nu ar fi foarte complicat.
De la satul de colorati pana in strada Oasului are cale deschisa pe langa CF numai sa vrea si sa fie in stare. ca in investitii in infrastructura de cai rutiere nu a demonstrat nimic.
ionut31-7-2018, 20:19
ce frumos ar fi sa ne putem teleporta...nici politici de mobilitate urbana nu ar mai trebui.
razvan31-7-2018, 20:17
Un primar ca cel din Oradea...vise. Ce oras e sa nu ai o alternativa fezabila la nea Boc, asta e. BLAT ordinar...
Ginta31-7-2018, 18:47
Probabil Boc este previzionar in mobilitate urbana doar pentru ca a fost ales primar! As vrea sa ne expuna si pareri avizate in domeniu dar cred ca cer prea mult. Concret ce problema de trafic rezolva metroul si daca tine loc de centura, varianta de ocolire a urbei?
Ina31-7-2018, 18:21
„Peste 20 de ani Clujul va avea între 800.000, 1 milion de oameni.”

Țărănușul incompetent și corupt, se face că nu cunoaște situația:

Conform agenției imobiliare Remax, Clujul va avea 1 milion de locuitori, în 2020.

Șpăgile imense, au dat cale liberă dezvoltări imobiliare haotice, nesustenabile, care a făcut Clujul cel mai scump oraș din țară. Mafia penticostală, a dat lovitura.

Neglijența și nepăsarea unuia care s-a aflat ( nu pricep cum ), vreme de 15 ani la conducerea urbei noastre, a adus-o în halul la care capacele de canal, reprezintă adevărate pericole pentru cetățeni, fie ei per pedes, sau în mașină.

Acum, în prag de alegeri, ne aruncă fumigena metroului. Numai niște tîmpiți congenitali ar mai pune botul la spusele ăstuia.

Clujeni, deschidem odată ochii? Aș vota un porcușor verde, dacă ar candida, în locul lui Boc.
Vasile1-8-2018, 6:46
Un comentariu obiectiv care puncteaza exact halul in care a ajuns orasu.
sofer31-7-2018, 18:08
Asta trebuie BOC, asta da, suntem cu tine si te susținem noi întreaga populație a orașului Cluj -Napoca.Restul, sa se abțină.
trafic31-7-2018, 17:17
Nu sunteti in stare sa montati coerent o trecere de pietoni, un semafor sau sa aplicati un marcaj rutier corect in oras si vreti sa faceti METROU....Inca nu am vazut in toata Europa un traseul al tramvaiului si dispunerea sinelor atat de tampe ca si in Cluj-Napoca, care nu fac decat sa descurajeze deplasarea cu acest mijloc de transport. Cum Doamne sa faceti si un metrou cand nici macar nu ai unde sa amenajezi statii....!?
lulu cluj31-7-2018, 16:52
metrou ? nici mocanita nu rezolva problema viniturilor !!!
Esti un dobitoc!1-8-2018, 0:53
incredibil31-7-2018, 16:48
Studiu de prefezabilitate, Clujul 1 milon de locuitori, metrou Floresti- Cluj. Te doare bila, te apuca pandaliile, mai omulet neputincios, in afara de basme pentru copii retardati, ca nici aia nu te mai cred, nu vii si tu cu niste solutii concrete la ce se intampla acum? De 15 ani n-ai facut nimica notabil, ce ai facut ai facut prost, iar prostul l-ai facut bine,Tiketing, Bike Sharing, piste bike, nu functioneaza, au fost aruncati pe apa levigatului bani grei, nu tu o centura, plin de betoniere, camioane, tir-uri, parcari pe toate trotuarele in cartiere, mii de hectare de garaje ruginite, nu ai inaugurat un parking, toate au fost facute/ incepute de Apostu, constructii de cartiere fara drumuri, inghesuite, fara scoli si gradi, dispensare, sectii de politie, blocaje mereu, mai vorbesti de 1 milion de oameni? Poate daca extinzi in orizontala dar daca nu faci drumuri, strazi late, se va inpotmoli totul. Nu ai facut macar 1 pasaj, la Clujana podul ala amarat de rasul curcilor, Taietura Turcului plina de Tetaroame dar blocata cand trece drezina, cozi pana in Baciu si Grigorescu blocat complect, mai omule, revino-ti si du-te odata la Costa Rica si lasa-ne neblejnicule mincinos patologic!
Moc an31-7-2018, 16:16
Cee faaiiinnn vaaafiiiiii laaa cluuuujjjj ceee buuunnnn iiiii Booooccccccccc iilll vootaammmmm ccuuuu neeammuuulllll
kuriosu31-7-2018, 19:03
Spune tu un primar mai bun ca Boc!..?
Moc an1-8-2018, 8:06
Lulu.
STIRE31-7-2018, 16:05
In 100 de ani nu am reusit sa rezolvam problema gunoiului !

ARE DREPTATE CALIN !

SUNTEM UN POPOR DANCILA !
Pisti31-7-2018, 18:10
Gunoiul esti tu si esti rezolvat, rămâi tot gunoi.
STIRE31-7-2018, 16:05
In 100 de ani nu am reusit sa rezolvam problema gunoiului !

ARE DREPTATE CALIN !

SUNTEM UN POPOR DANCILA !
@31-7-2018, 18:57
cine e calin ?
Djfh31-7-2018, 15:15
Fie ploaie, fie vant, cu primarul sunt in gand
...31-7-2018, 15:42
GAY!!!!
dan31-7-2018, 15:13
uhhhhhhh,a intrat in campanie deja,de azi si pana la anu sa va asteptati la astfel de gogoritze,caci daca ideea cu somesul navigabil e fumata,trebe altceva,orice pt. ca lumea sa viseze frumos...
ioio31-7-2018, 15:12
ai dreptate si metroul o sa se faca peste 50 de ani cand o mai fi un nou ceausescu

Cele mai citite ştiri din Politic/Administrativ

1744 vizualizări
14-11-2018, 23:22
Clujul cumpără WC -uri publice cu 50.000 de euro bucata» Vezi tot
816 vizualizări
14-11-2018, 23:06
Întâlnirea dintre Klaus Iohannis și premierul Marii Britanii a fost anulată» Vezi tot
697 vizualizări
15-11-2018, 10:48
Primăria anunță achiziția a altor 60 de autobuze Mercedes pentru transportul public din Cluj-Napoca. Când se livrează FOTO» Vezi tot
241 vizualizări
8-11-2018, 17:56
Dragnea, atac la adresa lui Iohannis: Avem un președinte fake» Vezi tot
217 vizualizări
15-11-2018, 18:50
Discursul halucinant al unui parlamental PSD, împotriva UE: Când Brâncuși făcea statui, ei, pe la curțile regale inventau homosexualitatea VIDEO» Vezi tot

Sondaj de opinie:

Dacă în toamnă ar fi alegeri parlamentare, ce partid ați vota?