Emil Boc: Primarii trebuie să aibă salarii decente, să aibă pensii decente și nu pensii speciale

 

Primarul Clujului, Emil Boc, a declarat că primarii din România ar trebui să primească salarii ”decente”, pentru a avea o pensie mai mare.

 

Principiul care trebuie să rămână în România este următorul, în primul rând voi milita întotdeauna pentru desfiinţarea pensiilor speciale. Am apreciat şi apreciz că, în faţa legii, toţi trebuie să fim egali. Aceasta înseamnă să ai un salariu decent pentru a avea o pensie decentă. Nu sunt de acord cu pensii speciale pentru a crea categorii privilegiate. Din această perspectivă şi pentru administraţia publică locală este de preferat şi de dorit să ai salarii decente pentru a avea pensii decente şi să nu existe discrepanţe atât de mari între salarizarea din administraţia centrală care este de două, de trei ori mai mare decât salarizarea din administraţia locală. Despre aceste principii vorbim nu neapărat despre cuantum”, a declarat primarul municipiului Cluj, Emil Boc, prezent la Liga Aleşilor Locali PNL, la Braşov, conform Mediafax.

 

Emil Boc nu a dorit să precizeze cât ar fi un salariu decent.

 

În momentul în care noi am făcut salarizarea unitară, Banca Mondială a apreciat că maxim ce poate fi între administraţia centrală şi restul administraţiilor să fie între 15 şi 20%, maxim, dar nu de două ori sau de trei ori mai mare”, a mai spus fostul premier, care susține că este diferență mare între salariile miniștrilor și ale deputaților. 

 

Acum din nou se încearcă sectorial să creăm pentru X, Z, din nou se face praf tot sistemul de salarizare şi pensii din România. Cât timp nu se va păstra acest echilibru, din nou vom avea acele dezechilibre care erau în anii 2009-2010. Deja cred că sistemul este la limită în momentul de faţă prin distorsiunile care au apărut cu pensiile speciale pentru parlamentari, pentru diplomaţi, pentru X, Y, Z”, a mai spus Emil Boc.

 

Primarul Clujului a spus că nu l-ar mai tenta niciodată funcția de prim-ministru.

 

Emil Boc a câștigat în 2015 suma de 55.000 de lei, ca primar al Clujului (4580 de lei lunar). 

Comentarii Facebook