Emil Boc: ”Garajele nu mai au viitor în Cluj-Napoca”. Nu mai cumpărați garaje

 

Primarul Emil Boc susține că garajele nu mai au niciun viitor în oraș, astfel că nici tranzacționarea acestora nu mai reprezintă o afacere. 

 

Garajele nu mai au viitor în Cluj-Napoca. Nu cred că mai e cazul să mai repet acest lucru. 13 parkinguri sunt în construcție. Dispar sute și peste o mie de garaje. Pe măsură ce curățăm situația juridică de sub aceste parkinguri treptat le vom demola. Sunt niște proceduri extrem de riguroase pentru demolare, pentru că trebuie să îi dai un termen omului să își mute lucrurile din garaj și dacă nu vrea să faci alte proceduri pentru a-i securiza bunurile. Trebuie o licitație pentru demolare. Avem procedurile în lucru. Am demolat deja garajele acolo unde am realizat parkingurile supraterane. Sunt proceduri de demolare unde se fac acum parkinguri și avem proceduri pentru alte platforme de garaje care se desființează. Știu că este o marotă și a dvs și a altor jurnaliști, dar garajele ele se demolează într-o procedură pe care o avem la Primărie. Dar nu trebuie să învrăjbim oamenii, trebuie toți să înțeleagă că viitorul de dezvoltare este să punem altceva în loc, adică parkinguri. 

 

Sunt multe procese în instanță pentru terenul de sub garaje și așteptăm rezolvarea proceselor. Pe măsură ce se eliberează locurile, se pot face parkinguri. Sunt mulți atașați de problema garajelor și alții care nu au unde să își parcheze. Cei care rămân fără garaj vor avea loc în parkinguri, așa că nu trebuie să își facă griji. Prin desființarea garajelor se crează la două garaje aproximativ ăncă un loc de parcare. 

 

Să ne înțelegem că au venit în Cluj peste 20.000 de mașini second-hand, pe lângă cele 20.000 de mașini ale studenților. Au venit ca urmare a taxei de timbru eliminată. Nu am fost de acord cu scoaterea acesteia, pentru că ne transformăm într-un cimitir de mașini vechi. 

 

Noi suntem victimele, după ce Guvernul aprobă scoaterea taxei auto. Este dezastru în cartiere, pentru că după ora 20.00 nu mai poți arunca un ac. Jumătate dintre mașini nu se mișcă în timpul zilei. Unele sunt în situație de a fi inmatriculare și lăsate acolo. Sunt familii cu 3 - 4 mașini. Eu nu am posibiltatea legală să le iau pe loc. Numai după 60 de zile pot să ridic mașina. Este o problemă legată de această taxă. Când aduci cinci mașini pe familie, cineva ne întreabă pe noi la Primărie dacă are loc de parcare sau nu”, a explicat primarul Emil Boc, la Realitatea FM Cluj. 

 

Foto: Între Lacuri, un bărbat afuma cârnați în garajul construit pe domeniul public

Comentarii Facebook