Miercuri 24 Aprilie

Emil Boc, acuzat că nu s-a oprit ”să îi pupe mâna” premierul Grindeanu

 

PSD Cluj-Napoca îl acuză pe primarul Emil Boc că nu și-a făcut timp pentru a discuta cu premierul Sorin Grindeanu, la Adunarea Asociației Municipiilor din România.

 

L-am tot auzit pe primarul Emil Boc cum se plânge că Guvernul Grindeanu văduvește Clujul de finanțări importante. Constat că dă dovadă nu numai de demagogie ieftină, ci și de o excesivă indolență. Iar din păcate, nepăsarea sa afectează mai ales interesele municipiului Cluj-Napoca. Știam că luni trebuia să aibă loc Adunarea Asociației Municipiilor din România, reuninune la care era invitat și premierul Sorin Grindeanu, dar și cei mai importanți miniștri din cabinetul său. Cu doi dintre primarii din județul Cluj m-am întâlnit în Aeroport, erau extrem de entuziasmați că-și pot expune problemele, proiectele, că vor putea fi ascultați.

 

După ședință mi s-a comunicat că numai domnul Boc a fost, așa, doar în trecere pe acolo. A intrat și a plecat, pur și simplu, fără să aștepte ca măcar să înceapă dezbaterile. Cum se poate așa ceva, mă întreb și vă întreb? Oare dintr-o dată problema Centurii Metropolitane nu mai constituie așa o mare urgență, pentru Primăria clujeană? Spitalul Regional nu mai este o prioritate pentru județul Cluj? Alocările de fonduri de la bugetul central nu mai sunt o necesitate? I-a avut în față pe domnul Grindeanu, pe doamna Shaidehh, însă primarul Boc avea alte preocupări. A intrat, apoi a plecat, fără ca măcar să salute. Așa înțelege el să-i convingă pe guvernanți să se aplece asupra problemelor Clujului.

 

În opinia domnului Boc - fost premier al României - să faci lobby pentru proiectele tale nu presupune decât să se consemneze în presă că ai trimis niște scrisori la Guvern, sau că i-ai urechiat pe parlamentarii PSD. El pare să nu fi auzit în veci de întâlniri cu guvernanții, de întâlniri cu niște lideri care iau decizii. Toți primarii marilor orașe au fost acolo, au primit promisiuni privind demararea unor proiecte regionale, au negociat, și-au prezentat problemele. Domnul Boc a plecat la începutul ședinței, fără să schimbe măcar un singur cuvânt cu oamenii din Guvernul României. Să-i mulțumim, așadar, pentru cum știe el să reprezinte interesele Clujului”, a declarat președintele PSD Cluj-Napoca, senatorul Vasile Ilea.

Comentarii Facebook