Elena Udrea a făcut denunț la DNA împotriva şefului SRI

 

Elena Udrea a spus că a depus un denunț la DNA împotriva lui Florian Coldea (director interimar SRI).

 

Udrea il acuza pe Coldea ca ar fi instrumentat campania impotriva sa și că i-a cerut soțului ei să îi dea 500.000 de euro lui Sebastian Ghita pentru a-i sustine televiziunea Romania TV.

 

In interviul HotNews.ro, Elena Udrea a facut acuzatii grave la adresa lui Florian Coldea si Sebastian Ghita:

 

Elena Udrea: Am facut un denunt.

 

Cristian Pantazi: Denunt la DNA?

 

Elena Udrea: Da, la DNA.

 

Dan Tapalaga: Impotriva cui?

 

Elena Udrea: Un denunt in care spun lucruri despre dl general SRI Florian Coldea si despre… o amintesc pe doamna procuror general DNA Codruta Kovesi.

 

(...)

 

In momentul in care a aparut dosarul Microsoft si s-a vehiculat numele fostului sot, eram in plina campanie electorala. A venit, se spunea acolo, numele meu era evident legat de dosar si mai ales se spunea despre un credit pe care sotul - si care este si proba in dosar - fostul sot il luase de la Dinu Pescariu si pe care il declarasem in declaratia de avere. In contextul acesta complex, a venit la mine fostul sot sa ma roage sa ii fixez, sa intermediez o intalnire cu dl Coldea si dl Maior, spunandu-mi ca nu doreste sa ii apeleze direct in situatia data.

 

Dan Tapalaga: Cum adica sa ii apeleze direct?

Elena Udrea: Nu stiu.

 

Dan Tapalaga: Avea fostul sot apel direct la Maior si la Coldea?

Elena Udrea: Imediat o sa revin si o sa va spun. Ca nu doreste sa ii apeleze direct pentru ca, ma rog, asa era situatia, insa am intrebat de ce ar face asta, de ce sa vorbeasca, si a spus ca ar dori sa lamureasca acuzatiile din dosar, in conditiile in care mi-a spus ca a facut niste lucruri, la solicitarea dlui Coldea. Lucru care inseamna, si pentru asta sigur este foarte usor de intrebat fostul sot. Eu va declar exact ce mi-a spus.

 

Dan Tapalaga: Cand se intampla asta?

Elena Udrea: In toamna acestui an. Deci vorbesc de dupa ce a aparut scandalul, inainte sa fie retinut. Mi-a spus, spre exemplu, ca la solicitarea domnului Coldea a dus 500.000 de euro lui Sebastian Ghita, in cash, pentru a-si finanta televiziunea, RTV.

 

Cristian Pantazi: Cand?

Elena Udrea: Cred ca la inceputul… Ideea era ca mai la inceputul televiziunii, cand s-a rupt RTV-ul de Realitatea si cand dl Ghita inca nu era conectat cu toate cele 10 degete la bugetul de stat. 

 

Mai multe pe hotnews.ro

Comentarii Facebook