Dupa arestarea lui Radu Bica, CJ Cluj verifica toate licitatiile din ultimii 11 ani


Consilierii judeteni au votat infiintarea unei comisii care sa verifice toate licitatiile derulate de Consiliul Judetean Cluj in ultimii 11 ani.

Initiativa a apartinut consilierilor USL (PSD si PNL), care au cerut verificarea licitatiilor si a contractelor din perioada 2008 - 2011, dar presedintele CJ Cluj, Alin Tise, a cerut extinderea controlului pana la anul 2004.

"Constituirea comisiei de verificare a licitatiilor in perioada 2008 – 2011 a fost o solicitare politica a USL Cluj. Eu am propus verificarea perioadei 2004 – 2011. Aceasta comisie constituita din oameni politici nu va putea da verdicte, nu va stabili vinovatii, dar pentru a nu exista o suspiciune referitoare la activitatea CJ Cluj, consilierii au aprobat aceasta comisie care sa verifice licitatiile si contractele incepand cu anul 2000, pentru a nu fi considerata o rafuiala politica intre doua partide. Daca vor exista elemente privind savarsirea unor nereguli, comisia va putea sesiza organele abilitate", a declarat Alin Tise. 

Consilierul PDL, Tudor Puscas, a propus ca verificarea sa se faca din anul 2000 si pana acum. "Trebuie verificata si perioada cand CJ Cluj era condus de Serban Gratian si sa fie luate in seama si contractele de concesiune de bunuri, contractele de asociere precum si cele de inchiriere", a declarat Pop Teodor Puscas.

Consilierul Dan canta a adus in discutie lipsa din comisiile de licitatii a consilierilor judeteni. "Din acest comisii fac parte numai reprezentanti ai conducerii Consiliului Judetean Cluj, ceea ce face ca suspiciunile sa fie si mai mari. Trebuie sa fie si alesii in aceste comisii si totul va fi mai transparent", a mai spus Canta.

In cele din urma, alesii au aprobat constituirea unei comisii formate din cinci consilieri, plus cate un supleant, de la fiecare partid politic reprezentat in CJ Cluj. Aceasta comisie va verifica licitatiile si contractele de concesiune, asociere si inchiriere, din 2000 si pana acum.

Comentarii Facebook