DSP Cluj susține că în Florești canalizarea e o bombă sanitară

 

DSP Cluj susține că în Florești canalizarea e o bombă ecologică și cere Primăriei să rezolve situația. 

 

Direcția de Sănătate Publică Cluj a răspuns unei sesizări venită de la cetățenii care locuiesc în zona străzii Eroilor 20.

 

Inspectorii de sănătate publică susțin că la ansamblurile rezidențiale Sun City și Emerald Gardens, unde canalizarea e ieșită pe drum, Primăria Cluj-Napoca ”are obligația de a asigura îndepărtarea și epurarea apelor menajere uzate și a apelor meteorice, astfel încât să nu creeze disconfort și îmbolnăvirea membrilor comunității”.

 

Până în 30.09.2015, Primăria trebuie să trimită în scris către DSP ”măsuri concrete întreprinse vizavi de situația creată inclusiv cu implicarea asociațiilor de propietari din zona respectivă pentru a preveni apariția unui focar epidemiologic nedorit”, conform floresti-online.ro.

 

După reclamațiile celor care locuiesc în zona celor două ansambluri, Primăria Florești a precizat că nu e responsabilitatea ei. 

 

În urma sesizarilor cu privire la situaţia canalizării din  Ansamblurile Rezidenţiale Emerald Gardens și Sun City , primaria Floresti a facut mai multe precizari. Astfel, reprezentantii acesteia sustin ca Primăria comunei Florești nu a efectuat absolut nici un fel de săpături în zonă si ca 0peratorul  care exploatează distribuţia de apă potabilă și preluarea apelor menajere uzate și pluviale în comuna Florești este Compania de Apa Someș S.A.

 

Mai mult, acestia le transmit localnicilor ca intreţinerea reţelelor de apă și canalizare care nu au fost predate domeniului public ramân în sarcina proprietarilor, aceștia fiind singurii răspunzatori pentru buna funcţionare a acestora.

 

"În speţa  dată, situaţia juridică a   staţiilor   de pompare este una tranzitorie, nefiind  predate către domeniul public al comunei Florești , din motive tehnice. De asemenea, legat de drum, acesta a fost predat către Primăria comunei Florești parţial, și, deși există  afirmaţii  că s-a făcut un act de renunţare pentru  cealaltă parte , Primăriei   comunei Florești nu i-au fost comunicate nici un fel de acte  în acest sens de către proprietar până la această dată", sustin reprezentantii primariei.

 

În cursul zilei de ieri, 09.09.2015 , reprezentanţi ai  Poliţiei Locale Florești s-au prezentat la faţa locului, unde s-a constatat că problemele sunt generate de staţiile de pompare parţial funcţionale , staţii care sunt amplasate  pe un teren privat din vecinătatea ansamblurilor menţionate.  

Comentarii Facebook