Drumul spre Mărișel va fi reabilitat de turcii de la Kiat

 

Consiliul Județean Cluj a semnat autorizația de executare a lucrărilor de modernizare și reabilitare a drumului județean DJ 107P Gilău (DN 1) - Someșul Rece - Mărișel - DN 1R, între kilometri 0+000 și 44+0896.

 

Mă bucur să pot anunța clujenii că în perioada imediat următoare vom demara lucrările de modernizare a acestui drum județean de o importanță cu adevărat strategică pentru județul Cluj și pe care sunt situate multe dintre cele mai importante obiective turistice și recreative din județ precum complexul de lacuri Tarnița-Someșul Cald-Gilău, comuna Mărișel, respectiv lacul de acumulare Beliș-Fântânele. Sute de mii de persoane, clujeni și turiști, deopotrivă, vor avea astfel la dispoziție o variantă mult mai rapidă și facilă de a ajunge din drumul european E60/DN1 spre inima Munților Apuseni”, a declarat președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe.

 

Principalele lucrări care vor fi executate pe aceste sector de drum județean în lungime de peste 44 de kilometri vizează reabilitarea, în profunzime, a celor două benzi de circulație cu o lățime maximă de 6 metri prin așternerea stratului de piatră spartă în grosime de 12 cm, realizarea de covor asfaltic în două straturi, respectiv binder şi strat de uzură, asigurarea înclinației minime necesare pentru scurgerea apelor în șanțuri și rigole de suprafață, amenajarea de acostamente de până la 0,75 m, racordarea armonioasă la toate cele 52 de drumuri laterale – asfaltate, pietruite și de pământ, construirea a cinci parcări, respectiv semnalizare rutieră pe întregul sector de drum vizat.

 

De asemenea, de-a lungul traseului există 14 poduri și 171 de podețe, dintre care o parte vor fi demolate și reconstruite, restul urmând a fi reparate. Nu în ultimul rând, datorită configurației traseului DJ 107P care străbate zona de munte a județului Cluj, vor fi executate lucrări sistematice de consolidare a terasamentelor prin ranforsări din beton pentru șanțuri, fundații de parapet adâncite, ziduri de gabioane, apărări de maluri și altele.

 

Lucrările de execuție, preconizate a se desfășura pe parcursul a maxim 24 de luni, vor debuta în cel mai scurt timp posibil și vor fi executate de SC Kiat Group Construct SRL.

Comentarii Facebook