Drum expres prin Florești, de la Autostrada Transilvania la Cora - FOTO

 

Noul Plan Urbanistic General (PUG) trasează un drum expres, pe malul Someșului, de la Autostrada Transilvania până în Grigorescu.

 

Accesul dinspre Florești în Cluj este o problemă majoră și trebuie să găsim soluțiile inclusiv prin Planul Urbaistic General. Sunt două soluții: soluția de bază este cea care vizează realizarea unei centuri ocolitoare de la nodul de Autostradă de la Gilău, pe malul Someșului, prin Florești, până la sensul giratoriu de la Cora. Este vorba despre un drum rapid de 8,7 kilometri. Această centură va fi cea mai importantă alternativă la intrarea în Cluj-Napoca față de DN 1, pe care îl avem în momentul de față. Vor fi legături între Florești și drumul expres pentru a asigura fluența traficului.

 

Soluțiile de acum asigură pe moment o soluție, dar pe termen mediu, clar, aceasta este o soluție certă de rezolvare a problemelor de trafic. Vom putea să extindem transportul în comun spre Florești pe oricare dintre variantele posibile: extinderea troleibuzului sau a tramvaiului. Specialiștii ne vor spune care este cea mai bună variantă. Azi nu se poate. Azi este imposibil să vorbești de extinderea autobuzului sau a tramvaiului spre Florești. Când această alernativă va exista, cu siguranță se va putea implementa extinderea troleibuzului și/sau a tramvaiului spre Florești”, a spus primarul Emil Boc. 

 

Finanțarea este o chestiune distinctă. Vor fi surse naționale, europene, județene și locale. Nimeni nu va putea rămâne străin de un asemenea proiect care este vital pentru municipiul Cluj-Napoca și zona metropolitană. Nu pot spune câți bani vom avea pentru că nu avem acces la sursele de finanțare la care România și județul Cluj vor avea acces. Se vorbește despre o diminuare a acestor sume alocate pentru polii de creștere (finanțate din fonduri UE), dar vom vedea la momentul respectiv”, a explicat Emil Boc.

 

Primarul a spus că aceste investiții se vor realiza în următorii 10 ani. 

Comentarii Facebook