Dragnea: Guvernul să vină cu o soluție ca oamenii nevinovaţi să nu execute pedepse. Amnistie sau altă variantă

 

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a declarat sâmbătă, la Neptun, că Guvernul ar trebui să dea o soluție pentru ca oamenii nevinovaţi să nu execute pedepsele.

 

Ce i-am cerut doamnei premier în faţa colegilor din grupurile parlamentare să discute în Guvern, să se consulte cu colegii care pot avea competenţe şi să vadă ce acte normative trebuie să fie adoptate pentru ca zecile, miile, nu ştiu care ori au fost condamnaţi pe nedrept ori pe baza unor probe, folosind nişte proceduri ilegale să poată să aibă şansa să nu ispăşească o pedeapsă, nu ştiu care e. Că e amnisitie, propunere lui Tudorel Toader cu revizuirea, dar problema e pe masă. Indiferent cât încercăm să ţipăm, această problemă rămâne. Ne facem rău ca naţiune dacă o punem sub preş”, a declarat Liviu Dragnea, la Neptun.

 

Acesta spune că aşteaptă un răspuns din partea Executivului Dăncilă în termen rezonabil, fără a anunţa însă o dată.

 

Guvernul trebuie să îşi asume ceva. Să vină cu o propunere, lucrurile nu pot rămâne aşa. Vreti să stăm cu buboiul ăsta?”, a mai spus liderul PSD.

 

Liderul PSD nu a spus dacă soluția îl vizează și pe el, în cazul unei condamnări definitive. De asemenea, nici nu a dat vreun exemplu cu un altfel de ”nevinovat”.

Comentarii Facebook