Dragnea despre Legea Grațierii: ”Trebuie să vedem dacă mai e oportună”

 

După ce au pus România pe jar, liderii PSD susțin acum că Legea Grațierii ar putea să nu mai fie oportună.

 

Pe mine nu mă interesează cum va ieși Legea Grațierii de la Senat, pentru că atunci când va ajunge la Cameră nu-i voi da drumul până când nu voi fi convins ca face parte dintr-un pachet care rezolvă problema penitenciarelor”, a declarat Liviu Dragnea. 

 

Elaborarea acestei legi a pornit de la situația din închisori, dar acum se încearcă rezolvarea altor probleme pe care le are sistemul de Justitie, a precizat șeful social-democraților. ”Se vorbește de abuzurile unor procurori, de niște decizii discutabile ale unor judecători, despre presiuni din partea unor instituții asupra unor judecători. Se vorbește despre posibilitatea diversificătii modului în care se execută pedepsele, dar acestea nu pot fi rezolvate prin legea Grațierii”, a explicat acesta.

 

Trebuie să ne gândim dacă ea mai este oportună. Fac un ultim apel la Guvern și la Ministerul Justiției de a ne prezenta dacă Legea Grațierii și alte măsuri pot rezolva problema din penitenciare”, a afirmat liderul PSD.

 

Prioritatea social-democraților este punerea în aplicare a programului de guvernare. ”Nu am avut azi discuții despre a aplica pedepse membrilor din Comisia Juridică, dar nu puteam lăsa astfel de gesturi neasumate. Ne interesează ca ceea ce am prezentat românilor să fie aplicat. Membrii din Comisia Juridică nu au avut solicitare de la partid să susțină grațierea faptelor de corupție”, susține șeful PSD.

Comentarii Facebook