Două troleibuze noi date în folosință în Cluj-Napoca! Ce DOTĂRI AU și cât au costat - VIDEO

 

Două noi troleibuze au fost date în folosință în Cluj-Napoca. RATUC a plătit pentru cele două mijloace de transport în comun cîte 1,9 milioane de lei.

 

Am anunțat că în acest an vom achiziționa 10 troleibuze noi. Astăzi, mai sunt date în circulație 2 noi troleibuze, alături de cele 5 care se află în circulație. Următoarele trei vor sosi în luna ianuarie. Astăzi, în circulație sunt 7 din cele 10 troleibuze, din acordul cadrul. Prețul unui astfel de troleibuz este de 1,9 milioane de lei. El este dotat cu toate cele necesare unui transport decent, de la platformă care coboară pentru femeile cu cărucioare și pentru persoanele cu dizabilități. În interior sunt camere de luat vederi, GPS pentru a fi urmărit. Durata de viață este de 15 ani și garanția este de 2 ani. Troleibuzul are sistem de climatizare și de încălzire”, a declarat primarul Emil Boc.

 

Edilul a precizat că în 2014 va fi cumpărat un ”număr important de autobuze”, alături de autobuzele electrice din fonduri elvețiene. ”Vom cumpăra un număr important de autobuze, dar vom spune câte numai după aprobarea bugetului pe anul 2014. Va fi o prioritate pentru municipalitate cumpărarea de autobuze în 2014”, a mai spus Emil Boc. 

 

Până acum au fost cumpărate 7 troleibuze, urmând ca în ianuarie să mai vină încă 3. Aceste mijloace de transport în comuna de mare capacitate sunt de proveniență franceză, dar sunt carosate la Arad.

Comentarii Facebook