Doi primari din Cluj, ”prinși cu mâța în sac” de ANI. Cum profitau de funcții



Doi primari de comună din județul Cluj au fost declarați incompatibili de către Administrația Națională de Integritate.

Astfel, Mânecan Ionel, primaul comunei Fizeșu Gherlii, a fost declarat incompatibil.

Se află în stare de incompatibilitate întrucât deține simultan cu funcția de primar atât funcția de administrator al S.C. INFRATOTAL CONSTRUCT S.R.L cât şi calitatea de persoană fizică autorizată, în cadrul „MÂNECAN IONEL PERSOANĂ FIZICĂ AUTORIZATĂ”, încălcând, astfel, dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. d) şi g) din Legea nr. 161/2003”, anunță ANI.

Mânecan nu a menționat în declarațiile de interese depuse la 26 iulie 2012 și 02 mai 2013 funcţia de administrator al S.C. INFRATOTAL CONSTRUCT S.R.L.

Agenția Naționalã de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângã Judecãtoria Gherla în vederea verificãrii indiciilor privind sãvârșirea de cãtre MÂNECAN IONEL a infracțiunii de fals în declarații, prevãzutã de art. 326 din Codul Penal al României.

De asemenea, în ceea ce îl privește pe primarul comunei Luna, Tor Laurențiu, ANI a descoperit că acesta a semnat un contract pentru servicii de deszăpezire cu firma condusă de propria soție.

În perioada exercitării mandatului de primar, TOR LAURENȚIU a semnat și aprobat acte administrative cu privire la contractarea prin achiziție direct, de către Primăria comunei Luna, de servicii de deszăpezire a drumurilor comunale, în valoare totală de 5.059,95 Lei de la Societatea Agricolă „Arieșul Luna” (societate comercială în cadrul căreia soţia persoanei evaluate deține funcția de președinte al societății)”, se mai arată în documentul transmis de ANI.

Atât Tor cât şi soţia acestuia au obţinut venituri de la Societatea Agricolă „Arieșul Luna”.
Persoana evaluată a încălcat, astfel, dispozițiile art. 76, alin. (1) și (2) din Legea nr. 161/2003 şi art. 301 din Codul Penal al României.

Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Gherla, în vederea verificării indiciilor privind săvârșirea de către Tor Laurențiu a infracțiunii de conflict de interese, prevăzută de art. 301 din Codul Penal al României.

Comentarii Facebook