DNA Cluj a trimis-o în judecată pe nevasta senatorului Alexandru Cordoș

 

Nevasta senatorului PSD Cluj, Alexandru Cordoș, a fost trimisă în judecată, anunță DNA Cluj. Mihaiela Cordoș este acuzată de trafic de influență, după ce a luat bani în 25 de cazuri pentru a angaja persoane la instituțiile statului.

 

Procurorii susțin în rechizitoriu că: ”În cursul anului 2010, inculpata Cordoș Mihaiela Lucia a primit de la o persoană suma de 500 euro pentru ca, prin influența pe care a pretins că o are asupra membrilor comisiilor de corectare/evaluare la concursurile pentru ocuparea posturilor în cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj, să intervină pe lângă aceștia în scopul obținerii, pentru respectiva persoană, a unui post de asistentă medicală încadrată pe perioadă nedeterminată.

 

În intervalul 2013 - prezent, inculpata Cordoș Mihaiela Lucia a pretins și a primit de la mai multe persoane, foloase materiale necuvenite cuprinse între 1.000 – 10.000 lei, pentru ca, prin influența pe care ea și soțul său, Cordoș Alexandru, o aveau asupra persoanelor cu funcții de conducere din cadrul Spitalului Clinic Județean Cluj, Inspectoratului Școlar Județean Cluj și a altor instituții publice, să le obțină cumpărătorilor de influență posturi/locuri de muncă cum ar fi cele de: profesor suplinitor, infirmier, asistent medical, juristconsult etc.

 

În același context, în cursul lunii februarie 2014, inculpatul Popan Tiberiu Constantin a remis, printr-un intermediar, inculpatei Cordoș Mihaiela Lucia, suma de 1.000 euro.

 

În schimbul acestor bani, inculpata Cordoș Mihaiela Lucia urma să-și folosească influența pe care aceasta a pretins că o are asupra unor persoane cu funcții de decizie din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj, în vederea obținerii, pentru inculpatul Popan Tiberiu Constantin, a unui post de inginer la Serviciul tehnic din cadrul unității spitalicești menționate.

 

În cauză, a fost dispusă instituirea măsurii asiguratorii a sechestrului asupra unui imobil ce aparține inculpatei Cordoș Mihaiela Lucia”, precizează procurorii DNA Cluj. 

 

Citește AICI interceptări din dosar.

 

Mihaiela Cordoș a lucrat ca și referent la Spitalul Clinic Județean Cluj. Ea a luat bani de la diverse persoane, în special femei care voiau să se angajeze ca asistente la Spital, dar nu s-a ținut de cuvânt, în multe cazuri, iar când a aflat că se fac cercetări a returnat banii primiți.

 

În acest dosar a fost audiat și senatorul Alexandru Cordoș, dar dosarul a fost disjuns , parlamentarul fiind acuzat de complicitate la trafic de influență, în formă continuată. 

 

Fiica soților Cordoș era și ea implicată în acest caz, fiind acuzată de infracțiunile de cumpărare de influență (3 infracțiuni), complicitate la cumpărare de influență și trafic de influență (3 infracțiuni).

 

Procesul Mihaielei Cordoș va începe la Tribunalului Cluj.

 

Doi autopsieri de la IML Cluj și-au angajat fiii cu șpagă de 20.000 de lei, tot la MORGĂ

Comentarii Facebook