rosal_feb.jpg

Politic/Administrativ

Dezbatere de aproape trei ore, fără un rezultat concret, pentru declararea stării de alertă pentru groapa de gunoi de la Pata Rât

  

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Cluj s-a reunit, vineri dimineață, la sediul Prefecturii Cluj pentru a vota cererea transmisă de președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, pentru declararea stării de alertă la rampa de gunoi de la Pata Rât.

Șeful CJ Cluj și-a prezentat cererea pentru declararea stării de alertă în fața consiliului reunit, enumerând ca și motive principale poluarea și riscul alunecărilor de teren care ar putea afecta populația, dar și centura ocolitoare a Clujului.

După cum știți, la începutul lunii septembrie, Comitetul pentru Situații de Urgență a dat o decizie în ceea ce privește rampa de la Pata Rât, care este în momentul de față aproximatul 90% închisă, vorbesc de rampa veche, pe care Clujul o are din 1970. Desigur, în urma evenimentelor din această vară, levigatul respectiv și alunecarea de gunoi din rampă au determinat oprirea lucrărilor din rampă. Ceea ce ne preocupă pe noi în momentul de față este faptul că procedurile pe care le-a impus Comitetul pentru Situații de Urgență... La începutul lunii septembrie s-a decis instaurarea situației de urgență, însă și atunci s-a refuzat această stare de alertă, pe considerentul că situația nu era suficient de gravă, iar noi venim acum în fața dumneavoastră, cu a treia solicitare în acest sens”, a spus președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe.

Acesta a precizat că trebuie instaurată starea de alertă pentru grăbirea procedurilor birocratice necesare pentru instaurarea măsurilor de siguranță. Peședintele CJ a precizat că, momentan, instituția pe care o are în conducere nu are terenul necesar pentru amplasarea unei stații de filtrare a levigatului (n.red. lichidul poluant scurs din gunoaiele adunate pe rampă), stație ce va ajunge la Cluj în perioada următoare.

De asemenea, Tișe a expus, verbal, o serie de probleme care cauzează alunecarea gunoaielor de pe rampă, printre care cantitatea mare de apă folosită de pompieri la incendiile produse în ultima perioadă, inclusiv cel de acum două zile.

Cu toate acestea, prefectul Clujului, Ioan Cherecheș, a considerat că cererea depusă de Consiliul Județean este nejustificată, deoarece nu oferă suficiente date concrete, precizând că explicațiile verbale ale președintelui instituției nu pot fi luate în calcul pentru a se da un vot, fiind nevoie de documente scrise.

După aproximativ două ore de contre și explicații, prefectul a propus votarea unei hotărâri prin care reprezentantul Consiliului Județean Cluj să vină cu explicații exacte și documente prin care să prezinte măsurile ce ar urma să fie luate privind rampa de la Pata Rât, propunând totodată și neacceptarea propunerii demarării stării de alertă.

Votul a fost întrerupt de patru ori, iar într-un final, la sugestia mai multor membri ai Comitetului, s-a votat, în unanimitate, amânarea ședinței timp de câteva zile, deoarece Consiliul Județean nu a prezentat suficiente informații în cererea formulată pentru a se putea lua o decizie în acest caz.6-10-2017, 14:21
52 vizualizări
2 comentarii
deneiau6-10-2017, 17:46
Paunica asta trebuia scos cu bratari pe mana si dus direct la Beciul Domnesc, birnac obraznic.
Pamfil6-10-2017, 16:07
Boc, Pāunel, Pantelicā, Mareana...FLORI DE LEVIGĀGAT. c 21217

Cele mai citite ştiri din Politic/Administrativ

12 vizualizări
23-2-2018, 10:21
Reacția lui Iohannis, după ce Ministrul Justiției a cerut demiterea șefei DNA» Vezi tot
10 vizualizări
21-2-2018, 8:56
Curtea de Conturi CRITICĂ administrarea parcărilor din Cluj-Napoca. Poziție dură față de standurile de taxi» Vezi tot
6 vizualizări
19-2-2018, 16:46
Tișe în dă o palmă premierului Dăncilă: Clujul are teren suficient pentru Spitalul de Urgență - VIDEO» Vezi tot
6 vizualizări
20-2-2018, 14:57
Ce drumuri din Cluj vor fi reparate în 2018» Vezi tot
5 vizualizări
21-2-2018, 11:33
Harta drumurilor județene care urmează să fie reabilitate în 2018 de CJ Cluj. Vezi care sunt sectoarele de drum pe care se va lucra» Vezi tot

Sondaj de opinie:

Dacă în toamnă ar fi alegeri parlamentare, ce partid ați vota?