Desenatorul orfan, hartuit de Politia Locala din Cluj, si-a gasit un loc de munca si o locuinta dupa reportajul publicat de Stiri de Cluj


Mircea Varga, tanarul de 25 de ani care a suferit inca de la nastere din cauza faptului ca parintii l-au abandonat si a fost nevoit sa infrunte viata singur, si-a gasit un loc de munca in urma unui material publicat pe Stiri de Cluj.

Tanarul care-si castiga existenta de pe o zi pe alta din desene, asaltat de Politia Locala Cluj! FOTO

Rosal Grup, firma care asigura salubrizarea orasului, l-a angajat pe Mircea Varga.

"Nu mi-a venit sa cred cand am auzit. Am fost bine primit si s-au purtat cu mine foarte frumos si respectuos. Mi-au spus ca ma asteapta maine dimineata (n.red. 23 martie) la ora 8.00 cu actele pentru a ma angaja. Practic de aici o sa incep o noua viata, o sa am unde sa lucrez si unde sa dorm. M-am bucurat mult cand am primit vestea asta. Va multumesc din suflet", a spus Mircea Varga, tanarul de 25 de ani.

Directorul Rosal Cluj, Sergiu Hosu, a declarat ca a citit povestea lui Mircea si s-a gandit ca il poate ajuta. "Am vazut reportajul si imediat m-am gandit ca il putem angaja noi. Pe langa salariul pe care il va primi, ii vom gasi si un loc intr-un camin pentru ca am inteles din reportajul Stiri de Cluj ca nu are unde sa locuiasca si sta intr-un bar, iar apoi pana dimineata pe unde poate", a declarat Sergiu Hossu.

 

Mircea este originar din Satu Mare si a trecut pe la mai multe centre de crestere a copiilor, fiind abandonat la nastere.

 

Viata l-a adus la Cluj-Napoca, unde a incercat sa castige un ban din vanzarea desenelor pe care le face trecatorilor in Piata Matei Corvin, Piata Muzeului sau pe Bulevardul Eroilor.

 

"Stau in Matei Corvin, pe Eroilor si in Piata Muzeului. Stau aici pana fac bani ca sa am ce sa mananc de pe o zi pe alta. Nu am aici nici casa unde sa dorm. Cand vine seara merg la Zorki Cafe. Acolo am niste prieteni care ma lasa sa stau pana se inchide localul, iar dupa aceea stau pe drumuri pana a doua zi", mai spune Mircea.

Desi nu cerseste, Politia Locala i-a dat nenumarate avertismente si chiar amenzi in valoare de 200 respectiv 500 de lei.

"Nu cersesc, nu fur si cu toate astea politia ma atentioneaza de fiecare data cand ma vede. Mi-a dat deja cateva amenzi. Eu vreau doar sa am ce sa mananc de pe o zi pe alta, si fac asta cu cel mai mare respect fata de oameni. Ei vad ca nu stau cu mana intinsa, si cu toate astea din cauza politiei nu pot sa-mi castig existenta", spune tanarul.

 

Anca Baciu

 

 

Comentarii Facebook