Declarațiile lui Trump, după vizita lui Iohannis la Casa Albă: Susținem lupta anticorupție!



Președintele Klaus Iohannis a fost primit, vineri seară, de președintele Statelor Unite ale Americii, donald Trump, într-o vizită oficialî la Casa Albă.

În urma întâlnirii, cei doi șefi de stat au susținut o declarație de presă comună.

Liderul SUA a precizat faptul că apreciază lupta împotriva corupției din România, menționând că viitorul relațiile dintre țara noastră și SUA este ”foarte luminos”.

"Va multumesc ca ati ajuns aici, este o onoare sa va primesc aici. Relatia dintre cele doua tari ale noastre incepe cu doua secole in urma, dar parteneriatul nostru dateaza de peste 20 de ani. M-am intors dintr-o calatorie istorica in Europa şi Orientul Mijlociu. M-am adresat a peste 50 de lideri din lumea araba, jucatori cheie au fost de acord sa nu mai sustina terorismului. Qatar a fost din păcate, un finanţator al terorismului. Impreuna cu secretarul de stat Rex Tillerson, a venit timpul sa cerem Qatar sa nu mai finanteze terorismului. Vreau sa cer tuturor sa nu mai finanteze terorismul. Nu mai invătati alti oameni să ucidă oameni. Opriţi predarea urii, opriţi uciderile. Cerem Qatar sa facă mai mult. Vreau sa multumesc poporului roman pentru tot ce a facut pentru a contribui la lupta impotriva amenintarii terorismului. Au problemele lor, au evoluat foarte mult. Romania e un membru valoros al coalitiei in lupta impotriva ISIS. Multi dintre cetatenii dvs au platit cu viata si americanii onoreaza sacrificiul lor. Romania a crescut cheltuielile militare la aproape 2% din PIB. Speram ca si alte natiuni sa urmeze exemplul Romaniei. Incep sa vina bani catre NATO, alte tari incep sa-si dea seama ca e timpul sa contribuie. Sunt un avocat al intaririi aliantei NATO printr-o mai mare responsabilitate a statelor membre. Aplaud curajul dvs, eforturile dvs de a lupta impotriva coruptiei si de a proteja statului de drept. E nevoie sa cream un mediu in care comertul sa infloreasca si cetatenii sa prospere. Viitorul relatiilor dintre Romania si SUA e foarte luminos Imi doresc sa intarim alianta noastra cu tara dvs si legaturile dintre cele doua popoare.", a declarat Donald Trump, potrivit realitatea.net.

Comentarii Facebook