De ce se opune Olanda intrării României în spaţiul Schengen. Ceia e portul Rotterdam

 

Europarlamentarul clujean, Daniel Buda, a precizat că Olanda se opune intrării României în spaţiul Schengen din motive economice și nu pentru că frontierele nu ar fi sigure. 

 

Buda sustine că prin intrarea României în spaţiul Schengen s-ar schimba centrul de greutate al intrării mărfurilor în Europa, de la Rotterdam (Olanda) la Constanţa. 

 

România trebuie să fie primită, de îndată, în spaţiul Schengen, pentru că toate condiţiile tehnice sunt respectate. Mi se pare imoral ca România să fie menţinută în afara spaţiului Schengen în timp ce alte state, cum ar fi Grecia sau Italia, îşi demonstrează vulnerabilitatea frontierelor. Ar trebui să avem acces permis în Schengen pentru ceea ce înseamnă transportul de mărfuri, în condiţiile în care TIR-urile stau zile întregi la frontieră şi pierd timp şi bani”, a precizat Daniel Buda.

 

Portul Rotterdam este cel mai mare din Europa, dar prin intrarea României în spaţiul Schengen, cargourile cu mărfuri ar opri la Constanta și de acolo ar porni spre diverse destinatii din Europa. Acum vapoarele care vin din Asia ocolesc pentru a ajunge la Rotterdam și apoi circulă spre diverse puncte de destinatie.

Comentarii Facebook