De ce consideră ministrul Muncii că angajații de la stat merită salarii mai mari ca cei din privat: E logic!



Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a declarat, miercuri seară, că este logic să fie salarii mai mari în mediul public, deoarece 98% dintre angajați au studii superioare.

De asemenea, aceasta susține că Guvernul nu a abandonat mediul privat, ci încearca să îi forțeze pe patroni să mărească salariile.

„În general, la stat sunt persoane cu studii superioare în proporție de 98%. Este logic ca măcar din acest punct de vedere ar trebui să fie sistemul de salarizare mai mare. Dar ideea nu este să-i abandonăm pe cei din mediul privat, care să rămână cu niște salarii foarte mici. Dimpotrivă, forțăm cumva mediul privat ca și ei să crească la rândul lor veniturile angajaților și pentru asta facem tot felul de formule de ajutor al oamenilor de afaceri (...) Când vom schimba sistemul fiscal de anul viitor o să vedeți că netul la angajatul din privat crește cu 17%, chiar dacă angajatorul nu mai pune niciun leu față de cât are acum în plată. Deci, să nu creadă cineva că am abandonat mediul privat, ne-am concentrat doar pe sistemul bugetar și i-am lăsat pe cei care lucrează la privat să moară de foame sau să fie sclavii cuiva", a declarat Lia Olguța Vasilescu, răspunzând la întrebarea dacă nu crede că Legea salarizării va mări diferența dintre salariile la stat și la privat, potrivit Agerpres.


Comentarii Facebook