De ce a renunțat PSD Cluj la candidatul pentru Primăria Cluj-Napoca, Aurelia Cristea



Organizația județeană a Partidului Social Democrat a semnat, joi, un acord politic cu ALDE Cluj, formând o alianță electorală pentru municipiul Cluj-Napoca.

Astfel, PSD Cluj a renunțat la candidatul propriu, Aurelia Cristea, luând decizia de a susține, alături de noii parteneri de alianță, un candidat independent, în persoana omului de afaceri Octavian Buzoianu.

Decizia a venit în urma unor multiple discuții purtate de conducerea ambelor partide, în urma cărora, spune liderul PSD Cluj, s-a constatat că alegătorii ”își doresc altceva”.

Acesta susține că în urma dezbaterilor, a observat un trend din partea alegătorilor, care tind să își dorească o persoană din afara spațiului politic în fruntea municipalității, motiv pentru care în cadrul acestei alianțe electore s-a luat decizia de a susține candidatura unui independent.

”În ultima perioadă au fost foarte multe discuții și vreau să vă spunem că nu suntem nici orbi, nici surzi și vedem ce se întâmplă la nivelul societății civile și în societate în general. Nu cred că soluția de a merge înainte într-o direcție pe care nu și-o dorește populația este soluția câștigătoare. În consecință, în urma sutelor de discuții pe care le-am avut pe acest subiect, pentru că nici mie nu mi-a fost ușor să ajung în situația în care să avem această alianță, dar să susținem până la urmă un candidat independent, dar atâta timp cât tineri, persoane vârstnice, oameni de afaceri, persoane care doresc să fie mai bine pentru acest municipiu, au anumite cerințe de la societatea civilă și doresc să vadă în fruntea municipiului o persoană validată profesional, care să fie un bun manager. Am înțeles mesajul societății civile, am înteles mesajul societății care până la urmă întrunește toți locuitorii municipiului Cluj-Napoca. Sunt păreri și de altă natură, pentru că așa este normal într-o democrație să existe și păreri, iar într-un partid așa de mare precum PSD-ul este normal să ai păreri diferite. Până la urmă, cred că pentru toată lumea este important ce se va întâmpla în Cluj-Napoca după data de 5 iunie și dacă ai date și până la urmă populația își dorește altceva și ai un candidat care să vină din societatea civilă și să aibă acele calități pe care le-am enumerat, atunci mi se pare că este normal să urmezi calea pe care ți-o indică populația”, a declarat președintele PSD Cluj, Remus Lăpușan.

Cu toate acestea, Lăpușan spune că Buzoianu va rămâne un candidat independent, iar dacă alte formațiuni politice doresc să îl susțină pe acesta, o pot face fără probleme.

În ceea ce privește candidații pentru Consiliul Local, social-democrații vor merge pe o listă comună cu ALDE Cluj, iar cel puțin trei locuri eligibile vor fi cedate liberalilor.

Comentarii Facebook