Daniel David, invins la alegerile pentru UBB: Inca nu sustin pe niciun candidat ramas EXCLUSIV

 

Daniel David, unul dintre cei cinci candidati care au luptat pentru functia de rector a Universitatii Babes-Baolyai (UBB), a spus pentru Stiri de Cluj ca urmatoarele doua zile sunt decisive pentru ceea ce urmeaza sa faca.

"Azi si maine ma voi intalni cu cei care m-au sustinut, tinerii si seniorii din echipa, iar in functie de sugestiile pe care le voi primi de la acestia, voi decide ce voi face in urmatorul meu pas. In momentul de fata nu sunt de partea niciunui candidat, nu sustin pe nimeni, insa cu siguranta voi ramane angajat in politicile academice ale Universitatii Babes", a mai spus David.

De asemenea, Prof. Univ. Dr. Daniel David a scris pe blogul personal ca rezultatul din primul tur, nu sunt unele favorabile pentru el.

"Rezultatele alegerilor pentru pozitia de rector al Universitatii Babes-Bolyai arata aproximativ astfel (spun aproximativ, deoarece rezultatele finale, formale, vor fi facute publice de catre Comisia electorala):

Cristina Ciumas – 475 voturi (39,1%)
Ion Aurel Pop – 439 voturi (36,1%)
Daniel David – 218 voturi (17,9%)
Eniko Vincze – 76 voturi (6,2%)
Decebal Ciurchea – 5 voturi (0,4%)

Pentru mine nu este un rezultat bun. Spuneam intr-un prim interviu ca fie voi castiga clar, fie voi pierde lamentabil (lamentabil ar fi fost pentru mine nedepasirea pragului electoral clasic de 5%). Prima varianta m-ar fi transformat intr-un manager de cercetare, iar a doua ma lasa linistit sa fiu cercetator (mai putin interesat sau angajat in politicile academice ale UBB). Nu am intrat in turul doi, asadar am pierdut; am pierdut insa cu un procent de 17,9%, ceea ce nu este lamentabil. Asta ma pune intr-o pozitie extrem de dificila! Am pierdut, dar este un grup destul de consistent, care nu este de ignorat, care a crezut in programul propus de mine.

Nu stiu acum ce este de facut sau daca mai merita facut ceva. Am facut in acest tur, impreuna cu colegii mei, tot ceea ce s-a putut face, omeneste posibil si intr-un mod onorabil. Atat a iesit si atat s-a putut face acum. Asa cum spuneam in mesajele mele, eu am fost sustinut de o comunitate a unor tineri valorosi si seniori luminati, carora le pasa de UBB. Nu am avut "staff" electoral sau o actiune/politica electorala. Am fost doar noi cu noi pentru UBB! Le multumesc acestora pentru suport. De asemenea, le multumesc celor care s-au alaturat viziunii noastre si au stat cu noi pana la sfarsit si imi pare rau de cei care s-au separat de aceasta viziune pe ultima suta de metri, adica tocmai la sprintul final (din diverse motive, pe care nu le discut acum aici). Am sa ma consult cu tinerii si seniorii din echipa, iar apoi, luni dimineata, voi veni cu o pozitie (de neimplicare sau de implicare) fata de turul doi al alegerilor.

In finalul postarii, David ii felicita pe cei doi candidati care au reusit sa mearga mai departe, in turul 2, care va avea loc in data de 8 martie.

"Ii felicit pe toti colegii pentru participare si pe cei doi, Cristina Ciumas si Ion Aurel Pop, pentru intrarea in turul doi. O seara buna tuturor!", a incheiat acesta postarea de la blogul personal.

 

Daniel David, candidat UBB Cluj: "Ma simt ca pisica lui Schrödinger. Nu stiu daca maine voi fi manager de cercetare sau cercetator"

 

Articol de Anca Baciu

Comentarii Facebook