Daniel Chițoiu a SCĂPAT de urmărirea penală. Deputaţi au votat ÎMPOTRIVA solicitării DNA

 

Camera Deputaților a respins cererea procurorului general privind începerea urmăririi penale a fostului ministru Daniel Chiţoiu, acuzat de abuz în serviciu.

 

Împotriva solicitării de începere a urmării penale au votat 248 de deputaţi, iar în favoarea cererii 108 voturi, din care 3 voturi au fost anulate.

 

Daniel Chițoiu le-a spus colegilor săi că este nevinovat. ”Vreau să vă spun clar că nu am nicio legătură, nu există nicio dovadă că aş fi implicat şi nu recunosc nicio vinovăţie care mi se aduce de către procurorul general. (...) Vin astăzi în faţa dvs pentru a se proceda la un vot cerut de procurorul general al Parchetului de pe lângă ÎCCJ în cazul meu. Nu vă ascund faptul că sunt într-o situaţie jenantă în faţa dvs, eu care mi-am îndeplinit atribuţiile de ministru aproape timp de doi ani la Ministerul Economiei şi Ministerul Finanţelor Publice şi am luptat contra grupurilor de interese şi nu numai că am luptat, dar am şi întreprins toate demersurile necesare pentru întărirea instituţiilor statului cu atribuţii în combaterea şi eradicarea fraudei fiscale, am reorganizat ANAF, Garda Financiare, să fiu acuzat că tocmai eu protejez sau sprijin grupuri infracţionale organizate”, a spus Chiţoiu. 

 

Nu există nicio dovadă şi nicio legătură a mea cu niciun reprezentant care face obiectul acestui dosar. Nu am nicio interceptare, nu am nicio dovadă că am fost implicat în acest grup aşa zis infracţional organizat. De fapt din dosar nici nu rezultă niciun element că este constituit acest grup infracţional organizat sau că are vreun obiectiv", a arătat Chiţoiu.

 

Anterior, comisia juridică a Camerei a decis să dea raport negativ cererii procurorului general privind începerea urmăririi penale împotriva deputatului PNL Daniel Chiţoiu, fost ministru al Finanţelor Publice, pentru săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu şi constituire a unui grup infracţional organizat, scrie evz.ro

 

DNA a cerut procurorului general al Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie să solicite Camerei Deputaţilor aviz pentru urmărirea penală a lui Daniel Chiţoiu, în dosarul ”Carpatica”, pentru abuz în serviciu şi constituirea unui grup infracţional organizat, în perioada în care a fost ministru al Finanţelor.

Comentarii Facebook