Daniel Buda, cel mai activ europarlamentar român în privința întrebărilor a adresate Comisiei Europene

 

Europarlamentarul clujean Daniel Buda și-a prezentat raportul de activitate pe anii 2014 - 2016, având cele mai multe întrebări adresate Comisiei Europene, dintre cei 32 de europarlamentari români. 

 

Daniel Buda este membru în trei comisii, respectiv: Comisia pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală (AGRI), Comisia pentru Dezvoltare Regională (REGI) şi Comisia pentru Afaceri Juridice (JURI).

 

Conform raportului de activitate, Daniel Buda a adresat 421 de întrebări Comisiei Europene pe teme care privesc problemele cu care se confruntă România: cuantumul scăzut al subvenţiilor pentru fermieri, simplificarea procedurilor de absorbţie a fondurilor europene, efectele secetei asupra agriculturii, lipsa sistemelor de irigaţii, scăderea producţiei de grâu, impactul embargoului impus de federaţia Rusă, formele asociative pentru fermieri, efectele bolii limbii albastre.

 

În plus, europarlamentarul clujean a avut 541 de luări de cuvânt şi declaraţii în plen pe teme precum: aderarea României la Spaţiul Schengen, negocierile privind Parteneriatul pentru Comerţ şi Investiţii UE-SUA, declaraţiile ministrului de externe Sebastian Kurz privind alocaţiile acordate copiilor români care trăiesc legal în Austria, încălcarea dreptului la vot al cetăţenilor din diaspora la alegerile prezidenţiale, problema absorbţiei fondurilor europene.

 

Dintre cele 541 de întrebări formulate, 316 au primit răspunsuri, până în acest moment.

 

Pentru a face un prim pas spre dezvoltarea comunităţilor, am dorit să vin în sprijinul tuturor celor interesaţi cu o serie de informaţii referitoare la oportunităţile de finanţare a proiectelor din fondurile alocate direct de la Bruxelles pentru exerciţiul financiar 2014-2020. În acest sens, am pregătit un material informativ pe care îl anexez raportului meu de activitate în detaliu, în care se regăsesc expuse pe larg mecanisme şi proceduri iniţiate de Comisia Europeană pentru absorbţia de fonduri direct de la UE pentru organismele publice, pentru fermieri, pentru IMM-uri, ONG-uri şi alţi beneficiari, precum şi sumele defalcate pe fiecare axă. Broşura cuprinde o serie de informaţii care sunt convins că pot răspunde nevoilor de finanţare a unor proiecte din comunităţile locale din România.

 

În această perioadă, în calitate de europarlamentar, membru al Comisiilor de Agricultură şi Dezvoltare Rurală, Afaceri Juridice și Dezvoltare Regională, am participat la tot ceea ce presupune activitatea acestor comisii, venind cu o serie de propuneri care să ușureze traiul de zi cu zi al cetățeanului european în general și al cetățeanului român în special.

 

Am încercat și sper că am reușit să vă arăt permanent, într-un mod cât mai transparent, toate inițiativele mele. Doresc să vă mulțumesc tuturor pentru toată încrederea acordată, pentru că ați avut răbdarea să îmi urmăriți activitatea și să reacționaţi ori de câte ori ați avut sugestii sau probleme de semnalat”, a precizat Daniel Buda.

 

Raportul pe perioada 2014 - 2016, postat și online, cuprinde și un ”Ghid al începătorului” pentru cei care doresc să obțină finanțare europeană. Vezi AICI ghidul (pagina 31).

 

 

Comentarii Facebook