Daea nu se dezice de gafa prin care a comparat pesta porcină cu Holocaustul: Am exprimat doar durerea sufletească


Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a făcut o gafă de mari proporții, marți seară, la Antena 3, când a comparat situația cu care se confruntă fermierii din cauza pestei porcine cu Holocaustul.

Totuși, joi, Daea și-a cerut scuze, însă fără să se dezică de spusele anterioare, precizând că nu vrut să jignească comunitatea evreiască, ci doar a „exprimat durerea sufletească” cu care se confruntă fermierii.

"Îmi declar respectul pentru toţi membrii comunităţii evreieşti şi fac precizarea că am vrut să prezint situaţia deosebit de grea cu care se confruntă în această perioadă crescătorii de porci din cauza pestei porcine africane. În sufletul meu este foarte multă durere, am vrut doar să descriu momentele îngrozitoare cu care se confruntă atât fermierii noştri, cât şi cei care gestionează această criză. Doamne fereşte, nu am jignit pe nimeni în viaţa mea, îmi iubesc semenii, am exprimat doar durerea sufletească şi sper să fiu înţeles!", a afirmat ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Petre Daea, într-un comunicat remis joi AGERPRES.

Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale împreună cu toate structurile implicate fac toate demersurile necesare pentru a limita răspândirea PPA, astfel încât România să poată depăşi acest moment dificil.

Uniunea Salvaţi România a cerut, printr-un comunicat remis, joi, AGERPRES, demisia ministrului Agriculturii, Petre Daea, în urma "declaraţiilor iresponsabile de asociere a incinerării porcilor de la Tulcea cu Holocaustul.

"Comparaţia ministrului care face trimitere la Holocaust şi victimele acestuia nu poate fi trecută cu vederea. Cerem Guvernului să-l demită imediat pe ministrul Daea. Este incredibil cum un reprezentant al Guvernului poate fi atât de iresponsabil şi să facă asemenea declaraţii. Comparaţia arderii porcilor cu o tragedie soldată cu milioane de victime este inacceptabilă. Incapacitatea de a pricepe ce spun a miniştrilor acestui Guvern de incompetenţi în frunte cu Viorica Dăncilă nu este o scuză", a declarat Dan Barna, preşedintele USR, citat în comunicat.

Comentarii Facebook