Dacian Cioloş promite la Cluj că vom avea spital regional de urgență. Nu spune când

 

Premierul Dacian Cioloş a garantat la Cluj că există finanțare pentru un spital regional de urgență.

 

Nu construieşte primul-ministru, nu face studii de fezabilitate primul-ministru, nu pregăteşte proiectul tehnic. Lucruri care nu ţin de mine sau de Guvern nu le pot garanta, dar pot garanta că există finanţare, că Guvernul actual a început să revadă studiul de fezabilitate care a fost făcut în urmă cu ceva vreme şi studiul trebuie reactualizat pentru a putea lansa proiectul tehnic. Pentru revizuirea studiului de fezabilitate vom folosi Compania Naţională de Investiţii, cu obiectivul de a finaliza acest studiu în toamnă şi să lansăm apoi licitaţia pentru proiectul tehnic şi pentru execuţie”, a afirmat premierul Dacian Cioloș.

 

Vicepremierul Vasile Dâncu a spus că din septembrie se va începe lucrul. ”Cred că în această toamnă una din garanţiile pentru spitalul regional din Cluj este că avem un ministru preocupat şi faptul că Guvernul a încercat, printr-o metodă simplă, să simplifice procedurile şi să ajungem la termen. Am vorbit cu comisarul european Corina Creţu, ne-a asigurat că finanţarea există şi, atunci când terminăm aceste condiţii, estimăm în septembrie, să se dea drumul primului lot din proiect”, a afirmat Vasile Dâncu.

 

Comisarul european pentru politică regională, Corina Creţu, a declarat că la Bruxelles sunt 150 de milioane de euro care așteaptă de un an să fie folosite pentru construcția de spitale regionale în România: la Cluj, Iași și Craiova.

 

Corina Creţu: 150 de mil. euro așteaptă de un an la Bruxelles pentru 3 NOI spitale regionale. Dâncu: Nu e consens pe plan local

Comentarii Facebook