Dacă Centura Florești este în AER, primarul promite un alt drum - FOTO

 

Centura Florești este în aer, iar firma Diferit a chemat în instanță Primăria Florești, pentru a judeca litigiul. Patronul firmei, NicolaePetri, a spus că din cauza unor clauze nu pot spune care este problema.

 

Sub presiunea protestelor, dar mai ales a șoferilor care stau în trafic, încă din vară Primăria Florești a pus în mișcare planul de refacere a unei salbe de străzi care să preia traficul din DN 1 și să ofere o alternativă de circulat. ”Daca tine vremea cu noi, pe inceput de octombrie se finalizeaza”, promite primarul Horia Șulea. 

 

Este vorba despre asfaltarea drumurilor de pământ de pe străzile Crizantemelor, Răzoare și Valea Gârboului, iar de acolo se va face legătura în DN 1 și strada Tăuțiului. 

 

Se lucreaza pe str. Crizantemelor la introducerea magistralei de colectare ape menajere. Lucrare ce va deservi str. Magnoliei, Lacramioarelor si, evident Crizantemelor. Un plus valoare traiului celor din zona. E vorba de un total de 670 m, din care s-au executat deja vreo 250. Se lucreaza cu o medie de 20 m pe zi. E mult, e putin...asta e ! Se lucreaza cu manusi chirurgicale pe cupa de excavator, avand in vedere ca acolo sunt pozate retele de apa, gaz, electricitate.

 

De ce acum? Simplu.....procedurile de achizitie publica plus tona de avize de la varii institutii dureaza. Daca tine vremea cu noi, pe inceput de octombrie se finalizeaza. Ce va urma apoi? Cu sau fara executantul Drumului de Legatura Sud, Crizantemelor, Razoare si V Garboului vor fi precum restul de 93-95% din strazile domeniu public din Floresti. Adica precum Cetatii sau Gh Doja ori Somesului sau Iazului”, a precizat primarul Horia Șulea. 

 

Din cele spuse rezultă că asfaltarea se va face ulterior acestor lucrări, tot în funcție de vreme.

 

Centura de sud a Floreștiului s-a împotmolit, iar constructorul și Primăria aruncă vina dintr-o parte în alta. În 26 septembrie se va judeca litigiul declanșat de firma Diferit, care se pare că este nemulțumită de suma licitată (oferită chiar de ei), prea mică pentru a duce lucrarea la bun sfârșit. 

 

Patronul firmei nu a vrut să spună care este motivul, invocând clauzele din contract, deși procesul va fi unul deschis și toată lumea va afla care sunt solicitările. 

 

Comentarii Facebook