Cum sunt înșelați clujenii la parcarea din Piața Unirii. Ce a pățit ACUM o femeie: ”Într-un minut a făcut 11 lei”

 

Clujenii sunt înșelați la parcarea cu barieră din Piața Unirii și nimeni nu face nimic. Țigănușii care stau prin zonă au pus la punct o schemă simplă.

 

Șoferul care a parcat ia ticketul din bord, ajunge la aparat, în introduce și îi apare că are de plătit o sumă. Achită și pleacă. Când ajunge la barieră constată că nu a plătit de fapt.

 

O clujeancă a pățit exact acest lucru. ”Am ajuns la aparat și scris că am de plătit 11 lei. Am achitat și am plecat. De fapt un țigănuș, că sunt care stau pe lângă aparat, profită de ceva șmecherie, setează aparatul pe 11 lei și după ce bagi banii el anulează tranzația și rămîne cu banii. Nu am fost atentă și m-au înșelat, dar așa ceva nu este admisibil. De fapt eu aveam de plătit 3 lei. Într-un minut a făcut 11 lei”, ne-a spus femeia.

 

Aceasta a sunat la firma care administrează parcarea. Cel mai probabil ”scăparea” este cunoscută, dar nu se face nimic pentru a-i proteja pe clujeni.

 

Un clujean atrăgea atenția încă de acum un an despre modul în care se operează la parcare.

 

Atenție mare dacă parcați în Piața Unirii. Un puști de maxim 12 ani stă uneori lipit de aparatul de taxat tichetul și își oferă extrem de generos ”serviciile”. Are ”clasă” în el, vorbește repede și convingător, vrea să vă ”ajute”. Vă spune că aparatul dă erori și dacă nu sunteți atent, înghite banii. Evident, vă ”consiliază” contra unui leu, acolo. Cel puțin asta susține micuțul.

 

Te uiți la el și-ți zici: ce naiba, hai puștiule, să văd la ce trebuie să fiu atent... Și de aici ați încurcat-o.

 

Zece minute am stat în parcare. Am revenit după mașină, iar când am cedat insistențelor puștiului de a mă ajuta, și l-am lăsat să apese pe unde a știut el că ”e bine”, ca să nu-mi înghită bancnota de zece lei... imediat m-am pomenit cu tichetul afară din aparat și cei zece lei REȚINUȚI! După zece minute de parcare! Pe afișajul electronic apăreau 0 lei rest de plată.

 

E greu de explicat în scris cum a făcut-o. Cert este că a degetele i-au zburat pe butoane, a apăsat pe unde a știut el și bancnota a rămas blocată, iar aparatul a RESPINS tichetul, nu l-a înapoiat ca achitat, cum am crezut în primă fază.

 

M-am uitat interzis la el și la aparat și i-am zis calm: puștiule, nu știu ce-ai făcut, dar zece lei pentru zece minute e imposibil. Îmi arăți repede șmecheria, sau chem acum poliția. Evident, s-a speriat. A apăsat repede un buton și uite-mi banconta.

 

”Stați domnu' că vă arăt pentru dvs, da să nu mai ziceți și la alții că fac și eu un ban.” Într-un minut ar fi făcut 10 lei! Frumos. Voi cât faceți pe minut?


Am reușit să apăs opțiunea de înregistrare audio de pe mobil. Eram pregătit cu el în mână, îl amenințasem că sun la poliție. Vă atașez cele câteva secunde înregistrate. Vorbea repede și a început demonstrația puțin înainte să reușesc eu să-l iau.

 

Regret, puștiule, dar n-am cum să mă prefac că nu știu și să te las să înșeli mai departe”, a relatat șoferul în august 2014, conform Buzznews.ro.



 

Vom reveni cu poziția Primăriei Cluj-Napoca. Nimeni nu răspunde la această oră la telefon.

Comentarii Facebook