Cum se va rezolva problema cardurilor pentru sistemului ”bike sharing” din Cluj



Mult așteptatul sistem de ”bike sharing” din Cluj-Napoca a fost lansat acum ceva vreme, însă deja se confruntă cu anumite probleme.

Primăria a pus la dispoziție 5.000 de carduri pentru sitemul de bike sharing, însă acestea s-au epuizat rapid, iar acum oamenii nu își mai pot face altele.

Firma care gestionează sistemul analizează acum posibilitatea suplimentării numărului de carduri, însă doar în condițiile în care să nu se pună în pericol funcționalitatea actualului sistem.

Sistemul s-a bucurat de un succes neașteptat. Primăria a pus la dispoziție 5.000 de carduri, care s-au și dat, iar acum se analizează dacă emiterea unui număr suplimentar de carduri nu ar periclita funcționarea actuală a sistemului. Nu dorim să cădem în extrema cealaltă, în care un program este foarte apreciat, după care să nu mai poată fi utilizat”, a declarat Emil Boc, la Știri de Cluj LIVE.

Primarul a precizat că, totodată, se lucrează la o soluție prin care să se extindă, unde este posibil, rețeaua de standuri, dar și achiziționarea de noi biciclete, pentru a putea face față cererii.

Momentan se lucrează la extinderea acestui program de bike sharing cu alte stații achiziționate de Primărie și cu alte biciclete achiziționate pentru acest program. Deocamdată, acestea sunt analizele pe care le facem”, a mai precizat Boc.

Comentarii Facebook