Cum se leagă Cluj-Napoca de Autostrada Transilvania. VEZI propunerile arhitecților - EXCLUSIV

 

Arhitecții clujeni propun legarea municipiului Cluj-Napoca de Autostrada Transilvania prin două modalități, ambele fiind prevăzute în propunerile de la Noul Plan Urbanistic General.

 

Un grup de arhitecți angajați de Primăria Cluj-Napoca, de la Universitatea Tehnică Cluj-Napoca, SC Planwerk SRL și SC Bogart Construct SRL, propun fie legarea Centurii Vâlcele - Apahida de A3 (din Vâlcele), fie prin Făget.

 

Ambele variante de centură se duc în același punct. Sunt niște posibilități. Una dintre viariante poate fi de ajuns pentru oraș. Cluj-Napoca nu este bine legat de autostradă în acest moment, iar accesul de la Vâlcele este partea cea mai scurtă de a face legătura cu Autostrada Transilvania la Ciurila și mai ales de a continua centura care există deja, celebra Centura de diamant. O dată cu aceasta se face o centură de sud a orașului. Poți să mergi de pe autostradă și să ocolești orașul pe la sud. Aceasta ar ajuta foarte mult legătura, ocolirea orașului, dar și accesul foarte ușor la autostradă al clujenilor, care acum trebuie să meargă până la Gilău”, a explicat arhitectul Eugen Pănescu, coordonator în cadrul echipei care a gândit propunerile de la PUG.

 

Pănescu a mai spus că legătura cea mai simplă cu Autostrada ar fi din Vâlcele spre Ciurila. ”S-a vorbit și de posibilitatea accesului de la Tureni, dar acolo deja ești în Turda. La Ciurila este gândit și un nod. Pe la Tureni, pe clujeni nu i-ar ajuta”, a mai spus Pănescu.

 

A doua propunere de a lega Cluj-Napoca de Autostrada Transilvania ar fi prin Făget, dar varianta mai trebuie studiată. ”Diferența este că prin una ca să o folosești treci prin Feleacu, iar pe cealaltă nu. Asta nu este o mare problemă. Amândouă nu sunt necesare, pentru că noi cu finanțările stăm cum stăm. Dar oricare dintre ele i-ar ajuta pe cei care vor să evite să mai intre prin oraș, iar pe clujenii să ajungă mai ușor la Autostrada Transilvania”, a mai spus Eugen Pănescu.

 

Pietonalizarea Centrului Istoric al Clujului propus prin noul PUG. Vezi noile sensuri UNICE și PARCĂRI - EXCLUSIV

Comentarii Facebook