Cum reacționează senatorul clujean Mihai Goțiu, după ce Mirel Palada i-a propus o împăcare



Senatorul clujean din partea USR Mihai Goțiu a reacționat, prin intermediul unei postări pe Facebook, la propunerea de reconciliere a sociologului Mirel Palda.

Sociologul i-a propus o reconciliere politicianului clujean, la o lună după ce l-a bătut în cadrul unei emisiuni de la B1 TV.

Mirel Palada mă invită (pe Facebook și prin intermediul presei) să discutăm despre violență. Eu i-am transmis că am suportat o agresiune fizică peste care pot trece, dar sute de mii de cetăţeni români au fost afectaţi de imaginile violenţei transmise de televiziuni şi în mediul online şi vreau să cunosc şi punctul lor (al vostru) de vedere”, a scris senatorul USR.

Acesta a continuat afirmând că a fost surprins că liderii coaliției PSD-ALDE s-au opus unei rezoluții prin care partidele să condamne violența.

În plus, reamintesc că încă din primele zile, atât eu, cât şi colegii mei din USR am transmis mesajul că trebuie să mobilizăm energii importante pentru a condamna şi pentru a limita violenţa de orice fel în politică, în familie, în societate. Din păcate, am fost surprinşi de faptul că, în Parlament, reprezentanţii PSD şi ALDE s-au opus unei rezoluţii comune a tuturor partidelor care să condamne, fără echivoc, violenţa. Citiți, vă rog, propunerea pe care mi-a transmis-o Mirel Palada și răspunsul meu”, a mai scris Goțiu

Sociologul Mirel Palada a avut, sâmbătă, pe pagina sa de Facebook, prima reacție după ce senatorul USR Mihai Goțiu l-a acuzat, în urmă cu o lună, că l-a agresat, potrivit Pro TV.

Vă propun o dezbatere publică privind rolul violenței în viața publică. Violența fizică. Violența verbală. Violența simbolică. Violența de idei. Și unii, și alții. Și Palada, și Goțiu. Și pesediștii, și anti-pesediștii. Și politicienii, și votanții. Și cei care merg la talk-showuri, și telespectatorii. Dle Goțiu, vă întind o mână adversă și vă propun ca, după ce ne strîngem mîna, să ne așezăm la masă împreună și să invităm și pe alții să se așeze la masă cu noi. Vă întind o mînă pe care nu știu dacă o veți accepta sau nu, dar pe care sper că o veți accepta pentru a arăta că atingerea adversarului se poate face și altfel decât pentru a lovi verbal sau fizic. Întind această mână, pentru că, astfel după cum corect spunea d-nul Daniel P. Funeriu, întreaga societate să aibă un câștig. Să învățăm din greșeli. Mai ales vă întind această mână și această propunere de discuție pentru a ajuta măcar și un pic la schimbarea discursului și comportamentului public, îndeosebi în zona patimii politice. Pentru a demobiliza armatele furioase, dornice de sînge virtual ori – din păcate – uneori și de sînge real”, i-a transmis sociologul senatorului USR.

El a continuat afirmând că are multe de discutat co Mihai Goțiu, subliniind că este nevoie de „bună cuviință în spațiul public”.

„Pentru bună cuviință în spațiul public. Da, știu, o să mă acuzați că nu eu sînt cel care trebuie să vorbesc despre buna cuviință. Ba chiar eu sînt cel care trebuie să vorbesc. Pentru o presă responsabilă și profesionistă cu angajați bine pregătiți profesional, care nu caută doar ratingul cu orice preț. Avem multe de discutat, d-nule Goțiu. Este evident că suntem adversari ideologici. Pentru o vreme scurtă, am fost chiar și adversari fizici. Cu voia sau fără voia noastră, am fost transformați simbolic în avataruri ale luptei politice, ale patimii celor două tabere care se tot zbat în mințile românilor. Propunerea pe care v-o fac poate fi un început al normalității de expresie în spațiul public. Vă întind această mînă, ca la rugby, după ce doi adversari se tăvălesc mai mult decît permite regulamentul. O strîngeți sau nu. Depinde de Dvs. Sper să o strîngeți. Și da, vom rămîne în continuare adversari ideologici”, i-a mai transmis Mirel Palada lui Goțiu.

Senatorul USR Mihai Goțiu a anunțat că a depus plângere penală, după ce a fost lovit cu pumnii şi picioarele de către Mirel Palada, fost purtător de cuvânt al Guvernulu

Comentarii Facebook