Cum își BATE JOC Ponta de Cluj! Ne-a tăiat toate investițiile pe 2013: Autostradă și Spital Regional

 

Clujul a fost tăiat aproape în totalitate de pe lista de investiții a Guvernului Ponta în 2013.

 

USL Cluj a promis marea cu sarea în campania electorală, amăgindu-i pe clujeni că, dacă vor vota ARD sau orice alt partid, județul nu va mai primi niciun ban de la Guvern. Nu au trecut nici trei luni de la campania electorală din noiembrie - decembrie și toți banii de investiții au fost tăiați.

 

Parlamenatarii USL Cluj stau cu capul în pământ când sunt întrebați despre banii pentru Spitalul Regional de Urgență Cluj sau pentru Autostrada Transilvania. 

 

Senatorul PSD, Alexandru Cordoş, a declarat că lucrurile nu stau bine din punct de vedere economic, iar Guvernul Ponta va finanța numai investițiile finalizate în proporție de 80%. ”Pentru aceste obiective, cele de la Cluj, care sunt în fază de început, nu sunt prevăzuţi bani. La concret, am cerut bani, dar ce care au făcut bugetul ne-au cam ameţit”, a spus senatorul PSD, Alexandru Cordoş.

 

Spitalul Regional de Urgență Cluj este o investiție de 200 de milioane de euro, despre care Ministrul Sănătăţii a spus în 2012 că este prioritară pentru Guvernul Ponta 1. După un an, Guvernul Ponta 2 a uitat complet de această promisiune și nu a alocat niciun un euro.

 

O altă investiție din județ este sediul Inspectoratului Şcolar Cluj și un complex sportiv. Inspectorul şef şcolar, Valentin Cuibus, promitea pe lângă sediu și un bazin de înot, o sală de sport şi un sediu pentru clubul sportiv ”Viitorul”. ”În total, proiectul se ridică la 23 de milioane de lei. În cursul anului trecut am primit aproape două milioane de lei şi mai trebuia să primim în decembrie 2012, suma de două milioane, bani pe care nu i-am mai primit”, a spus Cuibus. 

 

Autostrada Transilvania este visul tuturor ardelenilor, dar, în 2013, Guvernul Ponta 2 a alocat suma de 188 de milioane de lei, bani folosiți pentru plata datoriilor restante către Bechtel, circa 160 de milioane de lei, iar restul de 28 de milioane ajung pentru un kilometru de autostradă.

 

Deputatul PSD Cluj, Aurelia Cristea, membru în comisia de buget finanţe a Camerei Deputaţilor se face acum că uită de ce a promis în campania electorală, când le-a luat votul clujenilor din Gheorgheni. 

 

Pentru autostrada Transilvania sunt prevăzute 188 de milioane de lei, din care se vor achita plăţi restante în sumă de 160 de milioane. De principiu, pentru prima parte, rămân 28 de milioane de lei pentru continuarea lucrărilor. Să sperăm că la viitoarele rectificări să primim banii. Asta sunt constrângerile bugetare actuale. În perioada următoare se va lucra la modificarea legislaţiei pentru ca toate investiţiile care se pot realiza cu fonduri europene nerambursabile, să fie realizate.

 

La Spitalul de Urgenţă nu avem nimic, niciun ban. Nu este niciun leu alocat. Bugetul nu permite în acest moment deschierea de noi investiţii. Suntem ţara cu cele mai multe proiecte începute şi neterminate. Acest proiect este prioritar şi cred că se vor găsi bani după ce vom avea toate documentele, cred că va intra la rectificarea bugetară, deoarece este necesar să nu alocăm bani pe care să nu îi putem folosim.

 

Pentru construcţia Inspectoratului Şcolar Cluj, nu sunt prevăzuţi bani. Vom discuta cu Ministrului Învăţământului şi cu cel de finanţe, ca să găsim soluţii. Acum Guvernul va plăti peste tot arierate, ca să putem avea un nou acord cu FMI. Nu avem bani pentru deschidere de proiecte noi în acest moment. Trebuie să găsim alte surse de finanţate, fonduri europene şi parteneriate public privat, pentru a face obiectivele discutate”, a declarat Aurelia Cristea. 

 

Foto: Promisiunile făcute în campanie de Aurelia Cristea

 

Întrebată ce le va spune alegătorilor dacă o vor întreba despre investiții, Cristea a refuzat să răspundă.

 

Cristea nu pare să aibă probleme cu banii, drept dovadă stă faptul că în luna ianuarie și-a scos la vânzare vila cu 750.000 de euro.

 

Comentarii Facebook