Cum explică Boc inundațiile din Cluj. Apele au făcut dezastru în curțile clujenilor FOTO


Ploile torențiale de marți au cauzat inundații în mare parte a orașului, în special în zonele aflate în pantă.

Din cauza cantităților foarte mari de apă, canalizarea din oraș nu a mai putut face față, iar apa a refulat pe străzile Clujului. Unii clujeni s-au trezit cu apa până la genunchi în propriile curți.

Primarul Emil Boc a precizat că unele canale erau înfundate cu gunoaie, astfel că situația s-a agravat și mai mult.

Din nefericire, azi (n.red. marți) am avut parte de o rupere de nori, iar canalizarea nu a putut face fata la puhoiul de ploaie.

Am fost peste tot unde au fost puncte critice. Cei mai afectati au fost locuitorii de pe strazile in panta (de ex. Maramuresului, Breaza, Doinei, Migdalului etc) dar si de pe alte strazi colectoare, inclusiv din zona semi-centrala. Pur si simplu, datorita viiturii foarte violente apa a trecut peste gurile de canalizare si s-a adunat pe strazile colectoare, chiar si in unele curti ale oamenilor. De asemenea, unele canale de scurgere erau colmatate cu gunoaie si au agravat si mai mult situatia existenta. Au intervenit cu profesionalism cei de la ISU, Compania de Apa Somes, Rosal, Bratner, RADP, Politie si Primarie. Acum situatia este sub control in tot orasul si avem permanenta la Primarie toata noaptea, atata vreme cat este cod galben de vreme rea”, a scris Emil Boc pe pagina sa de Facebook.

Comentarii Facebook