Cum ar trebui să arate Someșul, în Cluj-Napoca? Concurs de idei pentru transformarea malurilor Someșului

 

Primăria Cluj-Napoca, în parteneriat cu O.A.R - Ordinul Arhitecților din România Filiala Transilvania, propune o amplă temă de concurs pentru specialiști, vizând transformarea pe termen lung a malurilor Someșului.

 

Dorim să găsim cele mai bune soluții pentru parcursul râului Someș pe teritoriul Clujului, care să fie gândite unitar într-un masterplan, astfel încât să asigurăm o dezvoltare coerentă a acestor zone pentru următoarele decenii.

 

Proiect fanion al Strategiei Integrate de Dezvoltare a Zonei Metropolitane Cluj-Napoca, revitalizarea malurilor Someșului a fost, totodată, subiectul a multiple dezbateri publice pe care Primăria le-a avut alături de societatea civilă, instituții și specialiști.

 

Publicul a fost de asemenea implicat în ultimii ani în proiecte precum "Someș Delivery" și "Someș 2021: Sunt Riveran!", două exemple de inițiative ce vizează râul, generate de societatea civilă și sprijinite de Primăria Cluj-Napoca.

 

Modul de organizare și cuantumul premiilor pentru "Plan integrat de dezvoltare pentru malurile râului Someș pe parcursul municipiului Cluj-Napoca" au fost aprobate în ședința Consiliului Local de astăzi, 20 decembrie a.c. 

 

Competiția încurajează creativitatea, susținând în același timp cercetarea arhitecturală și implementarea de proiecte contemporane în sit urban, dar cu sensibilitate și respect față de elementele existente”, a precizat primarul Emil Boc.

Comentarii Facebook