Cum apără Elena Udrea, studentă la Teologie la Cluj, Biserica Ortodoxă



Proaspăt înscrisă în primul an de master în cadrul Facultății de Teologie a Universității Babeș Bolyai, deputatul Elena Udrea a postat un mesaj dur pe pagina de Facebook, în care ia apărarea Bisericii Ortodoxe Române.

Astfel, Udrea susține că s-a reluat procesul de discreditare a Bisericii, ca în timpul regimului comunist.

"Sistemul securist instalat în România a lansat un atac de discreditare a Bisericii Ortodoxe Române. Practic se reia, cu mijloace perfide de data aceasta, (manipulare prin instrumente democratice cum ar fi presa sau actiuni ale justitiei) procesul de distrugere a Bisericii petrecut in vremea lui Ceausescu si a Securitatii lui.

Vazand declaraţiile lui Iohannis prin modificarea Constituţiei în logica anti-Biserică şi anti-familie, declaraţiile şocante făcute de reprezentanţii USR, manifestaţiile anti-BOR din ultima perioada ( cea mai puternica fiind in timpul protestelor de dupa Collective) sau chiar publicitatea facuta anchetei DNA împotriva ÎPS Teodosie, mi se pare evident ca se doreşte distrugerea BOR, pentru că aceasta reprezintă una dintre ultimele stavile împotriva acaparării totale a Puterii de către Sistem în România, prin credibilitatea pe care o are in randul romanilor. Atacul la Biserica este un atac la credinta.

Consider că Biserica Ortodoxă Română trebuie sa ramana un bastion al democraţiei şi al moralei. Nu contest faptul ca unii slujitori ai ei fac greseli nedemne de rolul pe care il au. Dar nu distrugi Biserica pentru ca sunt preoti sau prelati care se comporta omeneste!!!

Cred ca astazi salvarea Romaniei poate veni din credinta crestina a poporului, care sa ne indemne la bine, toleranta, iubire, caritate, solidaritate si nu din raul, ura, frica, egoismul, marsavia sadite de slujitorii Sistemului.

In loc de a o desfiinta, cred ca avem nevoie sa o implicam institutional in reconstruirea societatii. De aceea sustin ferm legiferarea unui parteneriat concret, functional, practic intre Biserica si stat in folosul oamenilor.

Fara Securitate si securisti putem trai, fara credinta si Biserica, nu!", a scris Elena Udrea pe pagina sa de Facebook.

Comentarii Facebook